Naar de Spaanse costa’s met de auto

Of met het vliegtuig of met de auto, Spanje is een van Europa’s meest populaire reisbestemmingen. Zijn het de eindeloze zandstranden, de zuidelijke zon, de geweldige Spaanse keuken, festivals en flamenco?

Waarschijnlijk een beetje van alles. Als je het land volledig wilt leren kennen tussen Baskenland en Andalusië, zou je meer dan 3 weken vakantie nodig hebben.

Wat is Spanje?

Meer dan 3.500 kilometer kustlijn aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan; levendige culturele metropolen zoals Madrid en Barcelona; aantrekkelijke vakantie-eilanden; historische steden zoals Sevilla en Granada.

Vakantie Menorca fort

Groene kustlandschappen in Galicië; modieuze vakantieplaatsen; rustige berg- en vissersdorpjes; en in de winter zelfs meerdere skigebieden in de Pyreneeën en de Sierra Nevada, het zuidelijkste skigebied van het continent.

Deze hele diversiteit kan eigenlijk alleen worden ervaren tijdens een roadtrip – in de ware zin van het woord.

Voor vertrek met de auto is het handig om volgende zaken nog eens goed te checken. Is je autoverzekering nog up to date, hier kun je controleren wat de goedkoopste autoverzekering is. Wellicht kun je behoorlijk wat geld besparen, en deze besteden tijdens je autovakantie naar Spanje.

Autorit naar Spanje – Hoe kom je er:

Tijdens de roadtrip naar Spanje rijden de toeristen onvermijdelijk vele honderden kilometers door Frankrijk. Welke route het beste is, hangt af van het vertrekpunt en de bestemming. De meeste reizigers kiezen de Middellandse Zeekust of Zuid-Spanje tot hun bestemming.

Naar de Spaanse costa’s rij je via Luxemburg voor een goedkope tank benzine, maar qua tijd en tol maakt het niet zoveel uit of je die route neemt, of over Parijs rijdt. Als je maar bij Montpellier uitkomt en de AP-7 langs naar beneden neemt.

Tol:

Tol op de autowegen door Frankrijk is onvermijdelijk, om Spanje met de auto snel te bereiken.

Topsnelheid:

De officiële snelheidslimieten liggen in de lijn voor wat in Nederland is toegestaan. In de bebouwde kom is 50 km / h toegestaan, op landelijke wegen 90, 100 op snelwegen en 120 km / u op snelwegen. Wanneer u op Franse snelwegen reist, kan het zijn dat er 130 km snel mag worden gereden.

autovakantie spanje

Speciale verkeersregels:

De Spaanse verkeersregels hebben slechts enkele speciale kenmerken. Het belangrijkste is zeker de plicht om een ​​veiligheidsvest bij ongelukken of pechgevallen te dragen. Elke autoreiziger moet zo’n vest bij zich dragen.

In Spanje is het verboden om met koptelefoons, oortjes in de auto te bellen, op geel gemarkeerde bermen te parkeren en in te halen op onoverzichtelijke plekken. Tenminste de laatste regel zou sowieso vanzelfsprekend moeten zijn … De limiet voor alcohol is 0,5.

Beste reistijd

Spanje biedt de juiste reistijd voor elke smaak. Vanaf maart is het aangenaam warm in het zuiden. Hoewel het behoorlijk krachtig kan regenen in maart, komt de zon regelmatig te voorschijn in het voorseizoen. (Tot Pasen is het zelfs in toeristische bolwerken relatief rustig.)

Vakantie Menorca Cala Pregonda

Het mediterrane water heeft tot juni ongeveer nodig om de juiste zwemwater temperatuur te bereiken. De daaropvolgende midzomer in juli en augustus brengt vaak extreme hitte met zich mee, die zonder een verfrissend bad vermoeiend kan zijn.

In de herfst loopt het toeristen seizoen tot in oktober. Rond deze tijd van het jaar neemt de regenval toe die het uitgedroogde land hard nodig heeft.

Speciale weersomstandigheden heersen op de noordelijke Atlantische kust, in de Pyreneeën en de Sierra Nevada. De Atlantische provincies Galicië en Baskenland zijn veel koeler en natter dan de rest van het land en herinneren een beetje aan de Nederlandse klimaatomstandigheden (maar over het algemeen liggen de temperaturen een paar graden hoger).

Wintersport is mogelijk in de bergachtige gebieden van de Pyreneeën en de Sierra Nevada gedurende verschillende maanden van het jaar. Dankzij hoogtes van meer dan 3000 meter is er zelfs in april sneeuw te vinden.