Tips voor een autovakantie naar de Spaanse Costa in het voorjaar

Een autovakantie naar de Spaanse Costa is een avontuur. Je bepaalt zelf je ritme en kunt doen en laten wat je zelf wilt. Tijdens zo’n roadtrip zijn er verschillende dingen waar je van te voren aan moet denken.

Wat moet je bijvoorbeeld niet vergeten in je auto, wat is de goedkoopste autoverzekering en ook belangrijk: welke route is interessant als je in maart/april op vakantie gaat.

Wil je vooral natuur zien, of steden, of een combinatie? In dit artikel lees je waar je allemaal op moet letten.

Het belang van een autoverzekering

Om te beginnen is het aanschaffen van een goede autoverzekering heel belangrijk. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

Op internet kun je de goedkoopste autoverzekering vinden en uitzoeken welke het beste past bij jouw situatie. Vergelijk op pechhulp, dekking bij schade, hulp bij diefstal, het eigen risico en of je een vervangende auto krijgt als de jouwe het begeeft.

Essentiële benodigdheden voor je roadtrip

Een goede voorbereiding betekent ook zorgen dat je alle essentiële dingen bij je hebt. Naast de standaard dingen zoals je paspoort, autopapieren, kleding, eten en drinken, is een navigatiesysteem of ouderwetse kaart onmisbaar.

Mocht je ergens verdwalen, dan kun je via je navigatie altijd weer de weg vinden naar een stad dicht bij je route. Daarnaast zijn opladers voor in de auto van groot belang. Zo zit je nooit met een lege telefoon of camera.

De route

Het leukste onderdeel van de voorbereiding van je reis is het bepalen van de route. De Spaanse kust is prachtig en er is enorm veel te zien. Ontdek bijvoorbeeld wat de Costa Blanca te bieden heeft.

Een prachtige route vlak langs de kust leidt je van Valencia naar Alicante. Voordat je de roadtrip start, kun je aan het strand van Valencia echte paella eten en de stad ontdekken.

Daarna rijd je richting het zuiden en zie je onderweg mooie natuur in bijvoorbeeld natuurpark Albufera, waarna natuur wordt afgewisseld met kleine dorpjes zoals Cullera, Gandía en Dénia. Dénia is een mooie plaats waar het de moeite waard is even te stoppen.

Je kunt de haven bekijken of het kasteel bezoeken. Vervolgens rijd je via Calpe, langs het mooie stranddorpje Altea, naar Benidorm om vervolgens in Alicante aan te komen. De Costa Blanca is dus een echte aanrader voor een roadtrip.

Het klimaat

In Spanje is het in maart en april vaak lekker weer, maar het is er dan nog geen zomer.

Om dus nog even terug te komen op essentiële dingen die je mee moet nemen voor je autovakantie, is het meenemen van een paraplu, poncho en een dikke trui aan te raden voor deze tijd van het jaar.

Vooral ’s nachts kan het nog wel eens koud zijn. Lees hier meer over het weer in maart en april en ga goed voorbereid op vakantie.