Weer Lanzarote – Een paradijselijk eiland

Weer Lanzarote – Een paradijselijk eiland, dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Lanzarote maakt deel uit van het Canarische archipel die op ongeveer 90 kilometer van de Afrikaanse kust ligt.

De Canarische Eilanden staan bekend om hun benijdenswaardige warme klimaat en worden elk jaar door miljoenen vakantiegangers bezocht.

Lanzarote heeft naast het geweldige klimaat veel te bieden. Vulkanen, een unieke flora, prachtige landschappen en weelderige stranden zijn enkele redenen waarom vakantiegangers massaal naar dit eiland in de Atlantische Oceaan trekken.Vakantie Lanzarote

5 feiten over Lanzarote

  1. Lanzarote is het oudste van de Canarische Eilanden en is ongeveer 180 miljoen jaar geleden ontstaan. El Hierro is het jongste met een luttele 750.000 jaar.
  2. Lanzarote is een vulkanisch eiland en door elke uitbarsting is het eiland groter geworden als gevolg van lavastromen die door de zee werden gekoeld. Gelukkig heeft de laatste grote uitbarsting plaatsgevonden in de 18e eeuw.
  3. Hoewel de meeste mensen de 7 belangrijkste eilanden – Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, La Gomera, La Palma, El Hierro en Lanzarote – kennen, zijn er ook nog drie kleinere eilanden ten noorden van Lanzarote, die door vakantiegangers kunnen worden bezocht. Het zijn Alegranza , Montana Clara en La Graciosa.
  4. De eerste kolonisten op Lanzarote kwamen al voor het begin van de jaartelling uit Afrika en heetten Moja.
  5. Het eiland maakt zijn eigen wijn; de wijnstokken zijn aangepast aan de harde winden die het eiland frequent moet weerstaan en groeien in de ongewone vulkanische bodem.

Vakantie Lanzarote

Er zijn tal van mogelijkheden om te sightseeën op Lanzarote. Bezoekers worden aangenaam verrast als zij de stranden verlaten en landinwaarts trekken om de verborgen geheimen te ontdekken. Een van de topattracties zijn de groene grotten die zijn gevormd door vulkanische uitbarstingen in vervlogen tijden. Wandelen, fietsen en 4-wheel drive tochten zijn erg populair en een geweldige manier om het eiland te verkennen.

De belangrijkste toeristische attracties op het eiland zijn het Monumento Natural de Los Ajaches, het witte strand (Playa Blanca) en het Ladies Beach (Playa Mujeres) met een spectaculair uitzicht op de kust van Lanzarote.

Weer Lanzarote TimanfayaHet nationale park Timanfaya met zijn actieve vulkaan is misschien wel de grootste attractie van alle eilanden, je voelt de warmte van de stenen onder je voeten en de prachtige omgeving doet denken aan een maanlandschap.

Een ander populair gebied is de Charco de los Clicos met de beroemde groene lagune. De lagune is verborgen in een baai omringd door bergen en zorgt voor een boeiende excursie.

Het eiland kan bogen op een uniek tropische klimaat, waar de temperatuur het hele jaar door rond de 25 graden schommelt. Dit fantastische klimaat is te danken aan de passaatwinden die het warme water van rond de evenaar helpen koelen.

Strenge richtlijnen door de lokale autoriteiten hebben ervoor gezorgd dat, ondanks een bloeiende toeristische handel met honderdduizenden bezoekers per jaar, het eiland zijn natuurlijke schoonheid heeft behouden en er nog veel gebieden vrijwel onontdekt zijn.

Weer Lanzarote beachZon en watersportliefhebbers zullen Lanzarote aanbidden, voornamelijk als gevolg van het milde klimaat en zonnig weer het hele jaar door. Of je er nu voor kiest om je vakantie op Lanzarote door te brengen in een van de drie belangrijkste badplaatsen van het eiland – Playa Blanca, Puerto del Carmen en Costa Teguise – of één van de andere familie vriendelijke bestemmingen op het eiland, je zult genieten van de typische mengeling van prachtige gouden, witte en zwarte zandstranden.

Lanzarote maakt deel uit van het UNESCO werelderfgoed, en het is gemakkelijk te zien waarom. Alleen al de twee beroemde natuurlijke bezienswaardigheden, zoals de Mirador del Rio – die een spectaculair panoramisch uitzicht op de Chinijo biedt, en El Golfo, een semi-cirkelvormige krater. Absoluut indrukwekkend, gemaakt van steen, binnenin een blauwgroene lagune, omgeven door zwart zand, rode rotsen en de schitterende blauwe oceaan, waardoor je de indruk krijgt dat je in een totaal andere wereld bent beland.

La Graciosa is zeker een must-see. Het is een schitterend bio reservaat dat het een unieke bestemming maakt, overweldigend mooi, het ziet eruit als een woestijn, met goudgele stranden en een scala aan wide dieren en zeer fotogeniek.

Als je wilt ontspannen in een exotisch landschap, is Francesca Beach een van de beste opties, lekker luieren onder de palmbomen omgeven door zacht gouden zand, de turquoise blauwe oceaan benadrukt het sublieme landschap.

Weer Lanzarote cactusLanzarote staat bekend om zijn vele recreatieve gebieden, zoals Pardelas Park en Rancho Texas Park, Guinate Tropical Park en Penguin Paradise Zoo of Aquapark Costa Teguise. Het Timanfaya Nationaal Park beslaat een kwart van het eiland, met een absoluut uniek vulkanisch landschap, dat je zeker de adem beneemt.

Geniet van de vulkanische grotten van Jameos del Agua en Cueva de Los Verdes, het extreem indrukwekkende landschap rond deze twee vulkanische grotten zul je nooit meer vergeten.

Vakanties naar Lanzarote zijn in toenemende mate populair bij allerlei vakantiegangers; jong en oud, gezinnen, alleenstaanden en sportliefhebbers. En als je wilt feesten en genieten van het bruisende nachtleven ga dan naar Puerto del Carmen, waar honderden bars, restaurants en clubs zijn te vinden. Je kunt echter ook heerlijk ontspannen en relaxen op een van de vele verspreid over het eiland liggende zwarte zandstranden.

Uit eten op Lanzarote

foods-003-1Als je uitgaat en iets goeds wilt eten, zijn er op Lanzarote genoeg mogelijkheden. In Restaurante El Navarro in Costa Teguise, misschien wel een van de meest populaire familierestaurants op Lanzarote, worden de lokale gerechten dagelijks bereid met verse producten, de service is onberispelijk en het eten is heerlijk.

In Puerto Calero, in Café de la Plaza, een mooi boutique café is het heerlijk ontspannen na een wandeling, genieten van afternoon tea met een schijfje citroencake … een genot!

In El Golfo vind je een andere goede eetgelegenheid, Casa Rafa Restaurante de Mar, vooral als je houdt van visgerechten. Hier kun je genieten van zorgvuldig bereide gerechten, alleen gemaakt van topverse producten. Als je zin hebt in iets eenvoudigs als een mooie hamburger probeer dan Chacho Fresh Burger in Playa Blanca.

Als laatste wil ik mijn persoonlijke favoriet vermelden in Puerto del Carmen. Antica Trattoria di Verona, een Italiaans restaurant waar het iedere dag tot laat in de avond bomvol zit. Je kunt hier genieten van voortreffelijke ambachtelijke pizza’s, diverse pasta’s en overheerlijke vis- en vleesgerechten.

Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 21 22 23
Min Temp 14 14 15
Zonuren 7 8 9
Regendagen 3 2 1
Zee Temp 18 18 19

Lanzarote Maart

Weer Lanzarote maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in maart een aangename 21°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 62% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in maart 18°C.

Er valt gemiddeld 11 mm regen in 3 dagen in de hele maand maart. Een zomerjas meenemen tijdens je Lanzarote vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in maart is meestal 14°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden.

Lanzarote April

weer FuerteventuraWeer Lanzarote april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in april een aangename 22°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 64% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in april 18°C.

Gemiddeld valt er 5 mm regen in 2 dagen in heel de maand april. Een Lanzarote meivakantie in april is vanwege de aangename temperaturen zeker een aanrader .

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 14°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding.

Lanzarote Mei

weer-lanzarote-timanfaya_optWeer Lanzarote mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in mei een aangename 23°C met kans op weinig tot geen regen.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 65% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in mei 19°C.

Gemiddeld valt er slechts 1 mm regen in 1 dag in heel de maand mei. Ideale temperaturen en weersverwachtingen voor een Lanzarote meivakantie.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in mei is meestal 15°C. Kledingadvies: Zomerse strand- en badkleding.

Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 25 27 28
Min Temp 17 19 20
Zonuren 9 9 9
Regendagen 0 0 0
Zee Temp 20 21 22

Lanzarote Juni

Weer Lanzarote juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in juni een aangename 25°C met iedere dag veel zon.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 64% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in juni 20°C.

Er valt deze maand doorgaans geen regen en juni is daardoor een van de droogste maanden op Lanzarote. Ben je op zoek naar een zonzekere reisbestemming dan is een Lanzarote vakantie een goede optie.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juni is meestal 20°C. Kledingadvies: Zomerse kleding.

Lanzarote Juli

Costa del SolWeer Lanzarote juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in juli een aangename 27°C met elke dag volop zon.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 65% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in juli 21°C.

Evenals in juni valt er ook deze maand doorgaans geen regen en behoort juli tot de droogste maanden op Lanzarote. Ben je op zoek naar een zonvakantie bestemming dan is een Lanzarote vakantie een goede optie.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 19°C. Kledingadvies: Zomerse kleding.

Lanzarote Augustus

Costa del Sol TorremolinosWeer Lanzarote augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in augustus een aangename 28°C met volop zon.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 67% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in augustus 22°C.

Augustus behoort evenals juni en juli tot de droogste maanden op Lanzarote. Ben je op zoek naar een vakantie bestemming met volop zon zonder kans op regen dan is een Lanzarote vakantie een goede optie.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 20°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding.

Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 28 25 23
Min Temp 20 18 16
Zonuren 7 7 7
Regendagen 1 2 3
Zee Temp 23 22 21

Lanzarote September

Weer Lanzarote september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in september een aangename 28°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 60% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in september 23°C.

Er valt gemiddeld 3 mm regen in 1 dag in heel de maand september. Een zomerjas in de koffer tijdens je Lanzarote vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 20°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas en zomerse kleding.

Lanzarote Oktober

Weer Lanzarote oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in oktober een aangename 25°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 63% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in oktober 22°C.

Gemiddeld valt er 4 mm regen in 2 dagen in heel de maand oktober. Een zomerjas tijdens je Lanzarote herfstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 7) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 18°C. Kledingadvies: Zomerse jas en badkleding voor overdag.

Lanzarote November

Mallorca vakantieWeer Lanzarote november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in november een aangename 23°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 61% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in november 16°C.

Er valt in de hele maand november gemiddeld 11 mm regen in 3 dagen. Een dunne jas meenemen tijdens je Lanzarote vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal 16°C. Kledingadvies: Dunne jas voor de kille winderige avonden.

Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 21 20 20
Min Temp 14 13 13
Zonuren 6 7 7
Regendagen 4 4 3
Zee Temp 20 19 18

Lanzarote December

Weer Lanzarote december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in december een aangename 21°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 58% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in december 20°C.

Gemiddeld valt er 27 mm regen in 4 dagen in heel de maand december. Een dunne jas in de koffer tijdens je Lanzarote Kerstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 14°C. Kledingadvies: Warme trui, vest of dunne jas voor de kille winderige avonden.

Lanzarote Januari

Canarische Eilanden La Gomera_optWeer Lanzarote januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in januari een aangename 20°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 62% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in januari 19°C.

Gemiddeld valt er 18 mm regen in 3 dagen in heel de maand januari. Een jas in de koffer tijdens je Fuerteventura vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 13°C. Kledingadvies: Warme trui, vest of dunne jas voor de kille avonden.

Lanzarote Februari

Klimaat Costa BravaWeer Lanzarote februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Lanzarote is in februari een aangename 20°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 63% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Lanzarote is in februari 18°C.

Er valt gemiddeld 21 mm regen in 3 dagen in heel de maand februari. Ook nu is een jas tijdens je Lanzarote vakantie geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 13°C. Kledingadvies: Warme trui, vest of dunne jas voor de kille avonden.