Vakantie Menorca – De 5 mooiste wandelroutes

Vakantie MenorcaEen vakantie Menorca in het hoogseizoen ligt ongetwijfeld het meest voor de hand, maar als je geïnteresseerd bent in wandelen is het voorjaar het ideale moment om te gaan. Dan staan de meeste van de 900 soorten inheemse planten in bloei, maar het is ook het hoogtepunt van het seizoen voor de trekvogels, die massaal naar het eiland komen.

Als je tijdens je Menorca vakantie wilt gaan wandelen moet je met een aantal dingen rekening houden, variërend van je eigen conditie en die van de rest van de groep, het type terrein, de bezienswaardigheden die je zou willen zien, en uiteraard waar je op het eiland verblijft.Zoals met alle wandelvakanties is het belangrijk om niet te overschatten wat je kunt – dit is geen vakantie als andere – zorg ervoor dat je de juiste wandelschoenen meeneemt. Neem ook een pet en dunne regenjas mee – en misschien badkleding en een handdoek – alsmede zonnebrandcrème, eten en water. Dat alles zal ervoor zorgen dat je geniet van je wandelingen.

Vakantie Menorca – De 5 mooiste wandelroutes

We geven hieronder een selectie van vijf fantastische wandelroutes, variërend van een uur durende route of een drie weken durende wandelvakantie op het eiland.

Vakantie Menorca – Wandelen voor beginners: Sant Climent naar Son Vitamina

Vakantie Menorca landwegGebied: zuidoosten, in de buurt van het internationale vliegveld
Duur: 1 uur
Lengte: 5 km
Niveau: makkelijk

Deze aangename en ongecompliceerde wandelroute loopt westwaarts tussen het centrum van Sant Climent en het dorp Son Vitamina. De hele route loopt via rustige landweggetjes waarbij je kennis maakt met het traditionele Menorcaanse landschap.

Langs de weg zie je een aantal traditionele oude agrarische gebouwen, evenals schilderachtige en rustieke Menorcaanse huizen. Het terrein varieert van een verharde weg tot een enigszins rotsachtige geplaveide weg, maar is makkelijk begaanbaar.

Vakantie Menorca – Wandelen voor beginners: Ets Alocs naar de voet van de berg Mala

Vakantie Menorca fortGebied: noordwesten, tussen Cala Pilar en Cala en Calderer
Duur: 3 uur
Lengte: 6 km
Niveau: makkelijk

Ets Aloc is populair bij wandelaars – het strand is niet geschikt om te zwemmen en zonnebaden, en heeft geen recreatieve voorzieningen – hoewel één van de hoogtepunten van je wandeling een tussenstop maakt voor een hapje eten bij het brede zandstrand van Cala Pilar. Als je de route wat wilt uitbreiden, kunt je ook een uitstapje maken naar de berg Santa Agueda, waar je de ruïnes vindt van een oud fort dat ooit deel uitmaakte van de kustverdediging van het eiland.

Vakantie Menorca – Wandelen voor gevorderden: Punta Nati naar Cala Morell

Vakantie Menorca kustGebied: noordwesten, tussen Cala Pilar en Cala en Calderer
Duur: 3 tot 4 uur
Lengte: 7 km
Niveau: gemiddeld

Deze wandelroute kan worden gedaan in een halve dag, of een hele dag als je geparkeerd staat op Punta Nati en de dubbele afstand moet afleggen om terug te keren bij je auto. Als dat zo is, plan je aankomst in Punta Nati dan met zonsondergang; Dit is de plaats van een van de beroemdste vuurtorens van Menorca, die op 42 meter boven de zeespiegel een perfecte plek is voor het zien van de zonsondergang boven de noordelijke kust.

Hoewel het terrein rotsachtig is en een gedeelte met kliffen kent, biedt het pad zelf een prachtig uitzicht vanuit dit droge gebied van het eiland op de Middellandse Zee. De prachtige baai van Cala Pous en het kleine rotsachtige strand bij Cala Morts – vernoemd naar de aangrijpende geschiedenis van scheepswrakken voor de bouw van de vuurtoren – behoren tot de hoogtepunten langs de weg.

Vakantie Menorca – Wandelen voor gevorderden: Binimel naar El Pilar

Vakantie Menorca Cala PregondaGebied: centrale noordkust
Duur: 6 uur
Lengte: 9 km
Niveau: moeilijk

Dit is een van de meest uitdagende secties van de Cami de Cavalls (de wandelroute die u meeneemt rond het eiland Menorca) en kan worden gelopen als eendaags parcours. Als het gaat om de natuurlijke landschappelijke omgeving, is het is een van de beste wandelroutes op Menorca.

Je zult geconfronteerd met nogal heuvelachtig terrein, klauteren naar de top van de kliffen, en je kunt een paar berggeiten tegenkomen, maar als je eenmaal boven bent is het zeker de moeite waard voor het prachtige uitzicht. Daarnaast is het de moeite waard om een extra uur te besteden aan het mooie strand van Cala Pregonda, een van de mooiste op het eiland.

Vakantie Menorca – Wandelen voor iedereen: Cami de Cavalls

Vakantie Menorca Cami de CavallsGebied: hele eiland
Duur: maximaal 20 dagen
Lengte: 179 km
Niveau: makkelijk / gemiddeld / moeilijk

Dit is de ultieme ervaring voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een wandelvakantie op Menorca: een kustpad dat de bezoeker rond het hele eiland voert, en waar je kunt genieten van een aantal fantastische afgelegen stranden en charmante dorpjes langs de weg.De Cami de Cavalls is gebaseerd op een traject dat al bijna acht eeuwen bestaat, en in het verleden is gebruikt door de militairen om potentiële gevaren langs de kust in de gaten te houden Deze prachtige route kan grofweg worden verdeeld in 20 fasen. Het oorspronkelijke idee van een 20-daagse wandelroute kan overweldigend en intimiderend lijken, als je eenmaal ontdekt dat de meeste secties zijn beoordeeld als gemakkelijk of gemiddeld (met slechts twee moeilijke dagen) zul je het idee omarmen dat de ultieme wandelvakantie op Menorca binnen het bereik ligt van de meest fervente wandelaars.

Je vakantie Menorca kan met een aantal mooie wandelingen zorgen voor een gezonde balans tussen activiteiten en je luie ligstoel. Of je nu kiest voor een korte gemakkelijke en ontspannende wandeling tussen de dorpen, het hele eiland te voet verkennen of een wandeling naar El Toro, het hoogste punt van Menorca, neem je camera mee om de herinneringen vast te leggen.