Menorca vakantie + Klimaat en Reisinformatie

Op zoek naar een Menorca vakantie? Wees dan goed voorbereid! Lees hier alles over het klimaat, weer, beste reistijd en meer, voor een heerlijke zonvakantie naar Menorca Spanje.

Menorca Vakantie

Ongerept, idyllisch, glinsterend zand, turquoise water… eigenlijk klopt elk cliché uit de reisbrochures als je het over de stranden van Menorca hebt. Buiten het hoogseizoen is het vaak nog warm genoeg om lekker in de zon te zitten en het is de ideale temperatuur om lekker over de paden langs de kust te wandelen.

Veel te zien – relaxte activiteiten
Het eiland heeft ongemerkt jarenlang duurzaam toerisme gestimuleerd, lang voordat het in de mode kwam. Haar vriendelijke landschap is ideaal voor activiteiten als wandelen, fietsen of paardrijden – het is niet al te steil voor de mensen onder ons die niet zo fit zijn.Stenen monumenten daterend van duizenden jaren geleden zijn verspreid over het platteland, waarmee ze herkenningspunten verschaffen voor mensen die op een wandelvakantie zijn, terwijl oude kustpaadjes zijn hersteld om het oneindige stelsel van perfecte baaitjes weer met elkaar te verbinden.

Beste reistijd – Weer Menorca

Ondanks dat het toeristenseizoen in mei begint en eindigt in oktober, zijn de eilanden prachtig in het vroege voorjaar wanneer de amandelbomen bloeien. Buiten de warmste maanden juli en augustus, zijn alle Balearen eilanden zoals Mallorca, Ibiza en Formentera geschikt voor actieve vakanties.

Wanneer je voor een gemakkelijke of uitdagende vakantie kiest, er is genoeg te zien als je geïnteresseerd bent in planten of vogels. Zonneschijn is niet altijd gegarandeerd, en aan het einde van de herfst is er soms kans op een flinke regenbui.

Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 15 17 21
Min Temp 8 10 13
Zonuren 6 7 9
Regendagen 14 12 9
Zee Temp 14 15 18

Menorca Maart

Weer Menorca maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in maart een aangename 15°C met kans op een enkele regenbui. Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 50% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in maart is 14°C.

Gemiddeld valt er 50 mm regen in 14 dagen in heel maart, Een jas in de koffer tijdens je maart Menorca vakantie is geen overbodige luxe. De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal een koele 8°C. Kledingadvies: Warme trui, vest of dunne jas voor de kille avonden.

Menorca April

weer menorcaWeer Menorca april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in april een heerlijke 17°C met kans op een enkele bui. Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 53% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in april is 15°C.

Gemiddeld  valt er 45 mm regen in 12 agen in heel april. Een trui in de koffer tijdens je april Menorca vakantie of vroege meivakantie is geen overbodige luxe. De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal een frisse 10°C. Kledingadvies: Warme trui, zomerse kleding overdag.

Menorca Mei

Weer Menorca mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in mei een heerlijke 21°C met een geringe kans op regen. Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 60% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in mei is 18°C.

Gemiddeld valt er 32 mm regen in 9 dagen in heel mei. Een dunne trui in de koffer tijdens je Menorca meivakantie is aan te raden. De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal een frisse 13°C. Kledingadvies: Warme trui, zomerse kleding overdag.

Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 25 28 28
Min Temp 16 20 20
Zonuren 10 11 10
Regendagen 5 3 5
Zee Temp 21 24 26

Menorca Juni

Weer Menorca juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in juni een warme 25°C met geen tot weinig neerslag. Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 69% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in juni is 21°C.

Gemiddeld valt er 17 mm regen in 5 dagen in heel juni. Er kan zomerse kleding in de koffer tijdens je juni Menorca vakantie. De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juni is meestal een comfortabele 16°C. Kleding advies: Badkleding en zomerse kleding overdag.

Menorca Juli

menorcaWeer Menorca juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in juli een warme 28°C met een aangename temperatuur en matige luchtvochtigheid. Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 76% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in juli is 24°C.

Gemiddeld valt er 5 mm regen in 3 dagen in heel juli, een heerlijke tijd voor een Menorca vakantie. De maximale UV niveaus (UV index 9) zijn zeer hoog rond de middaguren wanneer de zon hoog aan de hemel staat. De gemiddelde nachttemperatuur is meestal een comfortabele 20°C. Kledingadvies: Zomerse kleding overdag.

Menorca Augustus

stranden menorcaWeer Menorca augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in augustus een warme 28°C met een aangename temperatuur en matige luchtvochtigheid. Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 73% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in augustus is 26°C.

Met gemiddeld 23mm aan regenval in 5 dagen in heel augustus is dit een heerlijke tijd voor een Menorca vakantie. De maximale UV niveaus (UV index 8) zijn zeer hoog rond de middaguren wanneer de zon hoog aan de hemel staat. De gemiddelde nachttemperatuur is meestal een comfortabele 20°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding overdag.

Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 26 22 18
Min Temp 18 11 11
Zonuren 8 6 5
Regendagen 8 13 13
Zee Temp 25 22 19

Menorca September

Weer Menorca september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in september een warme 26°C . Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 61% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in september is 25°C.

Gemiddeld valt er 61 mm regen in 8 dagen in heel september. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je september Menorca vakantie is geen overbodige luxe. De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal een comfortabele 18°C. Kledingadvies: Dunne (regen)jas en zomerse kleding overdag.

Menorca Oktober

klimaat menorcaWeer Menorca oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in oktober een aangename 22°C met kans op een bui. Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 56% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in oktober is 22°C.

Gemiddeld valt er 99 mm regen in 13 dagen in heel oktober. Een regenjas is tijdens je Menorca herfstvakantie geen overbodige luxe. Het maximale UV niveau (UV index 4) ligt rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal een frisse 11°C. Kledingadvies: Regenjas, warme trui, vest of dunne jas voor de kille avonden.

Menorca November

weersverwachting MenorcaWeer Menorca november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in november een aangename 18°C met kans op regen. Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 51% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in oktober is 19°C.

Er valt gemiddeld 84 mm regen in 13 dagen in heel november. Een regenjas is tijdens je Menorca vakantie geen overbodige luxe. Het maximale UV niveau (UV index 2) ligt rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal een koele 11°C. Kledingadvies: Regenjas, warme trui, vest of dunne jas voor de koude avonden.

Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 15 14 14
Min Temp 9 7 7
Zonuren 4 5 5
Regendagen 16 15 13
Zee Temp 16 14 14

Menorca December

Weer Menorca december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in december een aangename 15°C met kans op regen. Er is gewoonlijk 4 uur zon per dag, waarbij de zon 49% schijnt van de 9 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in oktober is 16°C.

Gemiddeld valt er  78 mm regen in 16 dagen in heel december. Een regenjas tijdens je Menorca kerstvakantie is geen overbodige luxe. Het maximale UV niveau (UV index 2) ligt rond de middaguren wanneer de zon schijnt.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal een koele 9°C. Kledingadvies: Regenjas, warme trui, vest of dunne jas voor de koude avonden.

Menorca Januari

temperatuur MenorcaWeer Menorca januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in januari een aangename 14°C met kans op een bui. Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 49% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in januari is 14°C.

Er valt gemiddeld 61 mm regenval in 15 dagen in heel januari. Een regenjas is tijdens je januari Menorca kerstvakantie geen overbodige luxe. De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal een frisse 7°C. Kledingadvies: Warme trui, vest of dunne jas voor de kille avonden.

Menorca Februari

menorca kindvriendelijkWeer Menorca februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Menorca is in februari een aangename 14°C met kans op regen. Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 50% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in en rond Menorca in februari is 14°C.

Gemiddeld 52 mm regen in 13 dagen in heel februari. Een jas is tijdens je februari Menorca krokusvakantie geen overbodige luxe. De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal een frisse 7°C. Kledingadvies: Warme kleding voor de kille avonden.

Menorca vakantie

Video promo

Op Menorca gaat het vooral om watersport zoals zwemmen, duiken, kajakken, staand peddelen op een surfplank of zeilen. Trek op het land je wandelschoenen aan en maak een wandeling over een kustpaadje of fiets over de fietspaden die kriskras door het platteland gaan.

Ga een ochtend lekker wandelen door de elegante plaatsjes Ciutadella en Mahón die gelegen zijn aan de tegengestelde uiteinden van het eiland. Ga daarna lekker ontspannen aan een tafeltje op een van de vele terrassen om te genieten van een heerlijk Spaans gerecht. Niemand op Menorca heeft ooit haast, dus relax en geniet van je Menorca vakantie.

Menorca vakantie – Wat moet je weten

 • Veel plaatsen zijn in de winter van november tot maart gesloten. Het hoogseizoen is van medio juli tot medio september, buiten deze data zijn de prijzen voor een Menorca vakantie een stuk lager. Tip – Last minute!
 • Omdat Menorca grotendeels vlak is, is het een goede optie om het eiland per fiets te ontdekken, zelfs als je niet superfit bent.
 • Overal in Spanje moeten lokale netnummers worden gebruikt als je wilt bellen. Je moet het 971 netnummer gebruiken als je op de Baleraren bent. Denk eraan om geen waardevolle spullen in je geparkeerde auto achter te laten wanneer je een dagje op het strand bent.
 • Je moet volgens de wet altijd een paspoort bij je dragen. Je moet vaak een paspoort laten zien als je met een creditkaart betaalt.
 • Als je gaat autorijden moet je tenminste 2 gevarendriehoeken, 2 reflecterende hesjes, een reserveband en reservelampjes bij je hebben in Spanje. Kinderen onder de 12 jaar mogen alleen voorin zitten als ze een goedgekeurde gordel dragen. Bij alle autoverhuurders zijn ze hiervan op de hoogte, vraag bij twijfel naar deze voorschriften.
 • Het is niet gebruikelijk om tafels te delen, zelfs niet in fastfood restaurants.
 • Mensen die door Spaanse vrienden geïntroduceerd worden zullen je op beide wangen willen kussen, maar dit geldt niet voor hotelpersoneel etc.
 • Er wordt geluncht vanaf 14:00 uur, dineren doet men op zijn vroegst vanaf 21:00 uur, om 22:00 uur is echter gebruikelijker. Maar in hotel resorts kun je meestal eten eerder eten als je dat wilt.

Last minute Menorca

Ben je op zoek naar een last minute Menorca vakantie? Dat is niet altijd eenvoudig. Toch is het zeker de moeite waard een last minute Menorca vakantie te boeken, je bespaart snel veel geld. Je hoeft niet zelf te zoeken bij verschillende reisorganisaties. Wij zoeken namelijk dagelijks naar de beste reisaanbiedingen, zo vind je een heerlijke Menorca vakantie die past binnen jouw budget.

Top 5 vakantie accommodaties

1: Sol Parc
2: Son bou
3: Marina parc
4: Marinda parc
5: Punta prima

All inclusive Menorca

Het aanbod all inclusive vakanties wordt steeds groter. Waren het eerst de populaire vakantielanden Turkije en Egypte die een onbeperkt aanbod all inclusive hotels en appartementen aanboden. Tegenwoordig vind je op elke reisbestemming all inclusive hotels, zo kun je ook een all inclusive Menorca vakantie boeken.

Ben je van plan om een all inclusive Menorca vakantie te zoeken. Dan raden wij je aan om alleen voor de bekende, populaire reisorganisaties te kiezen. Op deze manier wordt je all inclusive Menorca vakantie onder ANVR + SGR zekerheden verzorgd. Naast deze zekerheden kun je ook gemakkelijk de prijzen vergelijken van deze touroperators. Zo zorg je ervoor dat je de beste all inclusive Menorca deal krijgt.

All inclusive Menorca – vakantie accommodaties

1: Sol Parc
2: Son bou
3: Marina parc
4: Marinda parc

Menorca kindvriendelijk?

Een vraag die regelmatig gesteld wordt, en het antwoord op die vraag is “ja”. Menorca is de meest kindvriendelijke reisbestemming van de Balearen eilanden. We geven hier enkele redenen waarom wij vinden dat Menorca kindvriendelijk is.

 1. Dit heeft nog niets met kindvriendelijkheid te maken, maar is zeker een belangrijke overweging om een Menorca vakantie met de kinderen te overwegen. Je hoeft namelijk met de kinderen niet lang te vliegen, het kindvriendelijke eiland ligt op slechts 2 uur vliegen vanaf Schiphol.
 2. Menorca is kindvriendelijk omdat het in tegenstelling tot zijn buren Mallorca en Ibiza nog steeds rust en ontspanning biedt. Op Mallorca is het in de schoolvakanties druk. Ibiza is natuurlijk een populaire reisbestemming, maar zoals je wellicht weet meer ingesteld op feestgangers dan op gezinnen met (kleine) kinderen.
 3. Op Menorca kun je min of meer hetzelfde weer en klimatologische omstandigheden vinden als op het grotere Mallorca en Ibiza.
 4. De reputatie van Menorca kindvriendelijk komt naast de rust en ontspanning die je ervaart op het eiland. Ook door de spectaculaire waterglijbanen parken in Cala ’n Bosch en bij Ciutadella. Maar ook de dierentuin of het Hort de Llucaitx Park is een aanrader om met de kinderen te bezoeken.

Je ziet, Menorca doet er alles aan om kindvriendelijk te zijn, veel op Menorca is gericht op families met kinderen. Dit bevestigt waarom Menorca een populaire kindervakantie bestemming is.

UV index Menorca

Met de UV index wordt de zonnekracht aangegeven, de zonkracht is een maataanduiding voor de hoeveelheid ultraviolette straling (UV) in het zonlicht, welke de aarde bereikt. Het UV-zonlicht neemt in kracht toe, naarmate de zon hoger staat en deze varieert in de winter, het voorjaar, de zomer en herfst en is afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Temperatuur heeft geen invloed op de hoeveelheid ultraviolette straling : op een koele zonnige dag kan de UV index hetzelfde of zelfs hoger zijn dan op een warme dag. Wel is de hoeveelheid ultraviolette straling afhankelijk van bewolking, vocht of stof in de atmosfeer en van de hoeveelheid ozon. De ozonlaag op grote hoogte in de atmosfeer beschermt het aardoppervlak tegen UV.

weer menorca