Klimaat Tenerife

Klimaat Tenerife – Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het zuiden is doorgaans zeer droog met hoge temperaturen – veel zon en nauwelijks regen – ook in de wintermaanden.

Het noorden is iets vochtiger en koeler (hoewel de temperaturen zelden onder de 13°C komen) en regelmatig buien gedurende het hele jaar.

KLIMAAT TENERIFE

Tenerife heeft evenals de andere eilanden van de Canarische archipel, gelegen voor de noordwestelijke kust van Afrika in de Atlantische Oceaan, een subtropisch klimaat.Hieronder geven wij de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, zonuren en regendagen op Tenerife weer.

Klimaat Tenerife – Lente

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 15 17 20
Min Temp 7 9 12
Zonuren 6 7 8
Regendagen 8 9 9
Zee Temp 13 14 17

In de lentemaanden komt de unieke flora op de Canarische Eilanden en Tenerife tot volle bloei.

De lente is dan ook een perfecte reis periode om Tenerife te bezoeken, de temperaturen liggen rond 20 graden. Ideaal om een vakantie te boeken naar Tenerife.

Tenerife Maart

De gemiddelde temperatuur in maart bedraagt 17°C, overdag tot 20°C en ’s nachts 13°C. Evenals in februari schijnt de zon 9 uur per dag en zijn er 11 dagen met neerslag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is ook gelijk met 19°C.

Tenerife April

De maand april wijkt niet veel af van maart. De gemiddelde temperatuur is 17°C, met overdag 20°C en ’s nachts 13°C. Gemiddeld 10 uur zon per dag en de gemiddelde neerslag bedraagt slechts 31 mm voor de gehele maand. De temperatuur van het zeewater ligt rond de 20°C.

Tenerife Mei

In mei loopt de gemiddelde temperatuur op tot 18°C. De temperaturen stijgt overdag tot ongeveer 21°C en dalen in de nacht tot 14°C. Gemiddeld 10 uren zon per dag en de gemiddelde temperatuur van het zeewater is 20°C. De gemiddelde neerslag in mei bedraagt slechts 11mm voor de hele maand.

Klimaat Tenerife – Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 24 27 27
Min Temp 16 19 19
Zonuren 9 10 9
Regendagen 5 4 6
Zee Temp 20 23 25

Zoals wellicht bekend wordt het klimaat op de Canarische Eilanden dat van de eeuwige lente genoemd. Zo is ook het weer op Tenerife in de zomer mild, hier tref je in de zomermaanden niet zoals in Turkije extreme temperaturen aan van 40+.

De temperaturen op Tenerife liggen overdag in juni, juli en augustus gemiddeld rond de 24 graden, aangenaam om een vakantie Tenerife te boeken.

Tenerife Juni

Klimaat Tenerife in juni, deze maand behoort tot de meest populaire maanden om een reis te boeken naar Tenerife. De gemiddelde temperatuur is 20°C, met maxima van 23°C overdag en minima van 14°C ’s nachts. De zon schijnt ongeveer 10 uur per dag en regen is te verwaarlozen met slechts 5 mm voor de hele maand. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is 22°C.

Tenerife Juli

In juli begint het zomerseizoen op Tenerife, het wordt warmer en regen komt bijna niet voor. De gemiddelde temperatuur bedraagt 21°C, met maxima van 25°C overdag en minima van 18°C ’s nachts. De kans op regen is nagenoeg nihil met 1mm voor de hele maand. Het klimaat Tenerife in de vakantiemaand Juli met 11 uur zon per dag de zonnigste van het jaar en ook het zeewater is met 22°C tot een van de warmste van het jaar.

Tenerife Augustus

Augustus is de warmste maand, de gemiddelde temperatuur bedraagt 23°C, met temperaturen van 26°C tot 19°C. De zon schijnt 10 uur per dag en de gemiddelde neerslag is slechts 3 mm voor de hele maand. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is 23°C.

Klimaat Tenerife – Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 25 21 16
Min Temp 17 13 8
Zonuren 7 6 5
Regendagen 6 8 8
Zee Temp 23 20 17

Wie de natte herfst in Nederland wil ontvluchten en op zoek is naar een gegarandeerde zonbestemming, zal op Tenerife niet teleurgesteld worden.

De zon schijnt in september, oktober en november en temperaturen van rond de 22 graden overdag zijn geen uitzondering. Dus ben je op zoek naar zon in je herfstvakantie, dan is Tenerife zeker een aanrader.

Tenerife September

Klimaat Tenerife in de maand september begint het langzaam af te koelen. De gemiddelde temperatuur ligt rond 22°C, met maxima van 25°C en minima van 18°C. De kans op neerslag neemt iets toe tot 6 regenachtige dagen, maar de zon schijnt evenals in augustus 10 uur per dag. Het zeewater is met 24°C het warmste van het jaar.

Tenerife Oktober

In oktober koelt het verder af tot gemiddeld 21°C, met maxima van 24°C en minima van 17°C in de nacht. De zon schijnt nog 9 uur per dag en de kans op neerslag neemt toe tot 10 dagen. Het zeewater is nog steeds heerlijk van temperatuur met een gemiddelde van 24°C.

Tenerife November

In november bedraagt de gemiddelde temperatuur 19°C met maxima van 21°C en minima van 15°C. De zon schijnt ongeveer acht uur per dag en de neerslag neemt toe tot 12 regenachtige dagen, dus de kans op een bui is aannemelijk. De temperatuur van het zeewater is 22°C.

Klimaat Tenerife – Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 21 20 21
Min Temp 15 15 14
Zonuren 6 6 7
Regendagen 9 10 8
Zee Temp 20 19 19

In de winter is het aangenaam vertoeven op Tenerife, gemiddeld liggen de temperaturen overdag rond de 20 graden.

De zon schijnt regelmatig, prima weer voor een heerlijke kerstvakantie.

Tenerife December

December is een van de koelste maanden van het jaar, maar nog steeds warmer dan op de meeste andere plaatsen in Europa. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 16°C, met maxima van 19°C en minima van 13°C. Met gemiddeld 75 mm voor de hele maand is december de natste maand van het jaar. De zon schijnt 7 uur per dag en de temperatuur van het zeewater is 21°C.Tenerife Januari

In de maand januari is de gemiddelde temperatuur 15°C en daarmee een van de koudste van het jaar. De temperatuur kan oplopen tot 18°C en afkoelen tot 12°C.

Gemiddeld schijnt de zon 8 uur per dag en de temperatuur van het zeewater ligt rond 20°C. Met 13 regenachtige dagen behoort januari tot de natste maanden van het jaar.

Tenerife Februari

Klimaat TenerifeKlimaat Tenerife in de maand februari begint het langzaam warmer te worden, de gemiddelde temperatuur ligt rond 16°C. De temperatuur kan overdag oplopen tot 19°C en afkoelen tot 12°C in de nacht. Het aantal uren zon per dag loopt op tot 9 en de neerslag neemt iets af tot 11 dagen per maand. De temperatuur van het zeewater ligt rond 19°C.