Weer Fuerteventura Klimaat en Vakantie informatie

Fuerteventura vakantie

Het weer Fuerteventura – zonder twijfel het mooiste en spectaculairste eiland van de Canarische eilandengroep – leent zich uitstekend voor een geweldige zonvakantie.

Het eiland Fuerteventura is elk jaar een van de populairste bestemmingen voor duizenden vakantiegangers. Het heeft een subtropisch klimaat en kan van zo’n 3000 zonuren per jaar genieten.

Zijn diverse landschappen, fantastische stranden, rust en spectaculaire omgeving heeft Fuerteventura een hele speciale plek gemaakt voor mensen van over de hele wereld die van zon, zee, strand en natuur houden.

Het eiland is nu een van de populairste vakantiebestemmingen van de Canarische eilandengroep. Er zijn genoeg toeristische attracties om de hele familie blij te houden en om er zeker van te zijn dat je vakantie een succes wordt.

De kustlijn beslaat meer dan 200 km en het eiland heeft meer dan 150 ongerepte stranden die perfect zijn voor een groot aantal watersport activiteiten zoals windsurfen, kitesurfen, sportvissen en waterskiën. Gek genoeg bevinden de twee populairste resorts zich aan tegenovergestelde kanten van het eiland.Corralejo bevind zich aan de noordkust, een stadje dat onder vakantiegangers populair is om haar witte stranden en haar weinige toeristische faciliteiten. Op het zuidelijkste puntje ligt het elegante resort Morro Jable, met een van de beste surfplekken op het eiland. Fuerteventura is echt een fantastische bestemming om van een onvergetelijke vakantie te genieten.

Badplaatsen Fuerteventura

Corralejo

fuerteventura-strandenCorralejo is een havenstadje dat zich op het noordelijkste puntje van Fuerteventura bevindt. Het stadje is omringd door mooie blauwe vlag stranden (keurmerk voor stranden) zoals Playa del Pozo, Playa del Medano en Playa de Viejo. Door de afgezonderde natuur in de buurt worden sommige stranden door naturisten gebruikt, maar die bevinden zich buiten de stad.

Het beschutte en familiegeschikte strand Playa la Clavellina wordt gebruikt door toeristen en de lokale bevolking. Vissen van de havenmuur is een populaire manier om je avondeten te vangen dat zeker het proberen waard is. Er zijn veel jachten en andere plezierbootjes in de haven en hier bevindt zich ook de ferry naar Lanzarote.

Vanaf het vliegveld van Fuerteventura naar Corralejo duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt een auto huren op het vliegveld van Fuerteventura. De rit is erg leuk en interessant omdat je ook door een paar typische Canarische dorpjes rijdt. De wegen FV-1 en FV-101 leiden allebei naar Corralejo.

Morro Jable

fuerteventura vakantieMorro Jable bevind zich op het zuidelijke puntje van Fuerteventura op ongeveer 1 uur rijden vanaf het vliegveld. Gelukkig zijn er nieuwe wegen geopend in september 2005. Het stadje was vroeger de thuisbasis van een grote visvloot, maar toerisme heeft het grootste gedeelte van het inkomen vervangen. Watersport is een van de belangrijkste activiteiten op het eiland, en Marro Jable is daarop geen uitzondering.

Je kunt visbootjes huren, of probeer de ferry naar Gran Canaria. De moderne gedeelten van het stadje zijn gebouwd om het oude dorp met de haven te verbinden. Ze hebben de toeristische faciliteiten zo gebouwd dat Morro Jable anderhalve kilometer van de kustlijn beslaat.

Puerto del Rosario

Puerto del Rosario is de hoofdstad van Fuerteventura en bevindt zich rond het belangrijkste havengebied in het noordoosten van het eiland en heeft ongeveer 40,000 inwoners. De haven is aanzienlijk gegroeid en er wordt gewerkt aan plannen voor een nieuwe jachthaven en een verlengde kade voor cruiseschepen. Als je wilt shoppen in Puerto de Rosario, probeer dan het Las Rotundas Shopping Centre.

Er is van alles te vinden, van een grote supermarkt tot kledingwinkels voor volwassenen en kinderen, schoenenzaken, juweliers en vermaak en sport. Daarnaast zijn er vele leuke cafés en restaurants die lokale en internationale gerechten aanbieden. Sommige van deze restaurants hebben uitzicht op het strand en de zee. Het lokale blauwe vlag strand Playa Blancal heeft goede golven en is zeer populair bij surfers.

Antigua

Costa Brava kindvriendelijkAntigua bevindt zich in het midden van het eiland en is grotendeels gebouwd op een vlakte die ongeveer 200 meter boven de zeespiegel ligt. Dit maakte het vroeger ideaal voor windmolens. Er is een ambachtelijk centrum rond een oude gerestaureerde windmolen. Het centrum heeft ook een cactustuin, verschillende ambachtelijke winkels en een restaurant.

De stadjes en dorpjes die binnen de gemeente Antigua liggen zijn Agua de Bueyes, Casillas Morales, Valles de Ortega, Las Salinas del Carmen, Caleta de Fustes, Costa de Antigua, La Corte, Antigua, Las Pocetas, Los Alares en Pozo Negro.

Net zoals alle andere grotere steden in Spanje heeft Antigua een belangrijke kerk, de Iglesia de Nuestra Senora de Antigua die in 1785 gebouwd werd. In de vorige eeuw is ze in haar oude glorie gerestaureerd. Het is een betoverende kerk en is het zeker waard om rond te kijken.

Caleta de Fuste

herfstvakantie Costa BravaCaleta de Fuste ligt slechts 10 km ten zuiden van Puerto de Rosario en is gebouwd om een resort te creëren rond een inham. Caleta is Spaans voor kleine inham en Fuste is een soort visboot. Caleta is een van de belangrijkste toeristische plaatsen op het eiland geworden en het heeft een groot en goudkleurig strand dat erg populair is bij mensen die van het strand houden.

Het strand is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd en is ideaal om lekker met de familie naar toe te gaan. In het stadje wordt gelukkig niet veel gebouwd en het centrum baseert zich rond een lange hoofdstraat met bars, cafetaria’s, restaurants en nachtclubs.

Mensen die van golf houden zullen verrast zijn als ze horen dat de 18-hole Fuerteventura Golf Club dichtbij is. Het biedt een gezellig clubhuis en nog veel meer faciliteiten voor golfliefhebbers. Als je niet houdt van stranden is er alsnog veel om jou en je familie bezig te houden zoals winkels, een bioscoop, 10 pin bowling, duiken, vaartripjes en andere watersport activiteiten. Er is zelfs een onderzeeër die een unieke onderwater excursie aanbiedt.

Costa Calma

Mallorca strandOverweeg je een vakantie Fuerteventura te boeken? Dan is Costa Calma een geweldige reisbestemming. Costa Calma (kalme kust) bevindt zich ongeveer 80 km ten zuiden van het vliegveld op het randje van Jandia Nationaal Park. In de jaren 80 werd het een populaire reisbestemming en het staat bekend om haar lange witte stranden. Het strand loopt van Costa Calme naar Morro Jable in het zuidelijkste puntje en is een populaire bestemming voor een Fuerteventura vakantie bij toeristen uit heel Europa.

De autoriteiten hebben veel aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de buurt om de natuurlijke kenmerken van dit prachtige stukje Fuerteventura te behouden. Aangewezen groene gebieden zijn gelukkig intact gebleven. Hotels hebben daar rekening mee gehouden en zijn daarom niet aan de kust, maar een stukje verderop gebouwd.

De verhoogde positionering zorgt ervoor dat je erg mooi over de zee en de omgeving kan uitkijken. Er zijn een paar leuke winkelcentra, veel restaurants, kleine barretjes en cafetaria’s om iedereen tevreden te houden. Op zondag is er een markt die bij toeristen en de lokale bevolking erg populair is.

Weer Fuerteventura

Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 21 22 23
Min Temp 14 14 15
Zonuren 7 8 9
Regendagen 3 2 1
Zee Temp 18 18 19

Fuerteventura Maart

Weer Fuerteventura maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in maart een aangename 21°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 62% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in maart 18°C.

Er valt gemiddeld 11 mm regen in 3 dagen in de hele maand maart. Een zomerjas meenemen tijdens je Fuerteventura vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in maart is meestal 14°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden.

Fuerteventura April

Weer Fuerteventura april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in april een aangename 22°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 64% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in april 18°C.

Gemiddeld valt er 5 mm regen in 2 dagen in heel de maand april. Een Fuerteventura meivakantie in april is vanwege de aangename temperaturen zeker een aanrader .

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 14°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding.

Fuerteventura Mei

lloret de marWeer Fuerteventura mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in mei een aangename 23°C met kans op weinig tot geen regen.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 65% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in mei 19°C.

Gemiddeld valt er slechts 1 mm regen in 1 dag in heel de maand mei. Ideale temperaturen en weersverwachtingen voor een Fuerteventura meivakantie.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in mei is meestal 15°C. Kledingadvies: Zomerse strand- en badkleding.

Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 24 27 27
Min Temp 17 19 20
Zonuren 9 9 9
Regendagen 0 0 0
Zee Temp 20 21 22

Fuerteventura Juni

Weer Fuerteventura juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in juni een aangename 24°C met iedere dag veel zon.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 64% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in juni 20°C.

Er valt deze maand doorgaans geen regen en juni is daardoor een van de droogste maanden op Fuerteventura. Ben je op zoek naar een zonzekere reisbestemming dan is een Fuerteventura vakantie een goede optie.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juni is meestal 20°C. Kledingadvies: Zomerse kleding.

Fuerteventura Juli

weer Costa BravaWeer Fuerteventura juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in juli een aangename 27°C met elke dag volop zon.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 65% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in juli 21°C.

Evenals in juni valt er ook deze maand doorgaans geen regen en behoort juli tot de droogste maanden op Fuerteventura. Ben je op zoek naar een zonvakantie bestemming dan is een Fuerteventura vakantie een goede optie.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 19°C. Kledingadvies: Zomerse kleding.

Fuerteventura Augustus

temperatuur MenorcaWeer Fuerteventura augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in augustus een aangename 27°C met volop zon.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 67% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in augustus 22°C.

Augustus behoort evenals juni en juli tot de droogste maanden op Fuerteventura. Ben je op zoek naar een vakantie bestemming met volop zon zonder kans op regen dan is een Fuerteventura vakantie een goede optie.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 20°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding.

Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 27 25 23
Min Temp 20 18 16
Zonuren 8 7 7
Regendagen 1 2 3
Zee Temp 23 22 21

Fuerteventura September

Weer Fuerteventura september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in september een aangename 27°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 61% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in september 23°C.

Er valt gemiddeld 3 mm regen in 1 dag in heel de maand september. Een zomerjas in de koffer tijdens je Fuerteventura vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 20°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas en zomerse kleding.

Fuerteventura Oktober

weersverwachting MenorcaWeer Fuerteventura oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in oktober een aangename 25°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 63% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in oktober 22°C.

Gemiddeld valt er 4 mm regen in 2 dagen in heel de maand oktober. Een zomerjas tijdens je Fuerteventura vakantie in oktober is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 7) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 18°C. Kledingadvies: Zomerse jas en badkleding voor overdag.

Fuerteventura November

Weer Fuerteventura november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in november een aangename 23°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 61% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in november 16°C.

Er valt in de hele maand november gemiddeld 11 mm regen in 3 dagen. Een dunne jas meenemen tijdens je Fuerteventura vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal 16°C. Kledingadvies: Dunne jas voor de kille winderige avonden.

Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 20 19 20
Min Temp 14 13 13
Zonuren 7 7 7
Regendagen 3 3 3
Zee Temp 20 19 18

Fuerteventura December

Weer Fuerteventura december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in december een aangename 20°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 60% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in december 20°C.

Gemiddeld valt er 18 mm regen in 3 dagen in heel de maand december. Een dunne jas in de koffer tijdens je Fuerteventura vakantie in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 14°C. Kledingadvies: Warme trui, vest of dunne jas voor de kille winderige avonden.

Fuerteventura Januari

weer fuerteventuraWeer Fuerteventura januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in januari een aangename 19°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 63% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in januari 19°C.

Gemiddeld valt er 18 mm regen in 3 dagen in heel de maand januari. Een jas in de koffer tijdens je Fuerteventura vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 13°C. Kledingadvies: Warme trui, vest of dunne jas voor de kille avonden.

Fuerteventura Februari

Weer Fuerteventura februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Fuerteventura en in de populaire badplaatsen Corralejo, Costa Calma, Caleta de Fueste, Antigua, Puerto del Rosario en Morro Jable is in februari een aangename 20°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 63% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rondom Fuerteventura is in februari 18°C.

Er valt gemiddeld 11 mm regen in 3 dagen in heel de maand februari. Ook nu is een jas tijdens je Fuerteventura vakantie geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren, wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 13°C. Kledingadvies: Warme trui, vest of dunne jas voor de kille avonden.