Weer Albir Spanje

Albir Spanje is een kleine, traditionele familie badplaats in de buurt van het dorp Alfaz del Pi, tussen Benidorm en Altea aan de Costa Blanca, ongeveer 40 km vanaf de luchthaven van Alicante.

Een vakantie in Albir is ideaal voor wie op zoek is naar een rustige Spaanse badplaats dichtbij het drukke Benidorm en de charmes van Altea. Een rustige kalme sfeer met rustige stranden maken een vakantie in Albir zeer populair bij families.

Weer Albir ideaal voor zonvakantie

Albir is een aantrekkelijke plek in Spanje voor zonliefhebbers. Het warme weer is ideaal om te zonnebaden op het strand. Duizenden toeristen bezoeken Albir en haar omringende steden in de maanden mei tot en met september en genieten van een gemiddelde temperatuur van 25 graden.

De lente en de herfstmaanden zijn ook prettig als u de zomerdrukte wilt vermijden. De zon schijnt in Albir in de herfst en in de lente nog geregeld, en zelfs tijdens de wintermaanden is de zon regelmatig te zien.Weer Albir Spanje – uitgebreide klimaatgegevens vindt u hieronder

Weer & Klimaat Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 18 19 22
Min Temp 7 9 12
Zonuren 7 8 9
Regendagen 11 10 9
Zee Temp 14 16 18

Maart

Weer Albir maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in maart een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 34 mm regen in 11 dagen in heel de maand maart. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 7°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden.

April

Weer Albir april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in april een warme 19°C met 10 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in april gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 38 mm regen in 10 dagen in heel de maand april. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je vakantie in april is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 9°C. Kledingadvies: Dunne regenjas en vest voor de avonden en zomerse kleding voor een heerlijke Albir meivakantie.

Mei

costa bravaWeer Albir mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in mei een warme 22°C met op 9 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 62% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in mei gemiddeld 18°C.

Er valt gemiddeld 32 mm regenval in 9 dagen  in heel de maand mei. Een zomerjas in de koffer tijdens je vakantie in mei is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal 12°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas en zomerse kleding voor een heerlijke Albir meivakantie.

Weer & Klimaat Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 26 29 30
Min Temp 16 19 20
Zonuren 10 11 10
Regendagen 6 3 4
Zee Temp 22 25 26

Juni

Weer Albir juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in juni een warme 26°C met kans op weinig regen.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 66% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juni gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 22 mm regen in 6 dagen in heel de maand juni. Een zomerjas in de koffer tijdens je Albir vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nacht temperatuur in de maand juni is meestal een 16°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie in juni.

Juli

BalearenWeer Albir juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in juli een warme 29°C met 3 dagen kans op een zeldzame regenbui.

Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 72% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juli gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 10 mm regen in 3 dagen in heel de maand  juli. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Albir vakantie in juli is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 19°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Augustus

Weer Albir augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in augustus een warme 30°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 70% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in augustus gemiddeld 26°C.

Er valt gemiddeld 18 mm regenval in 4 dagen in heel de maand augustus. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Albir vakantie in augustus is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 20°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Weer & Klimaat Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 28 23 19
Min Temp 17 14 9
Zonuren 8 7 6
Regendagen 6 10 10
Zee Temp 25 22 19

September

Weer Albir september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in september een warme 28°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 64% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 42 mm regen in 6 dagen in heel de maand september. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Albir vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 7) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 17°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Oktober

temperatuur MenorcaWeer Albir oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in oktober een warme aangename 23°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 61% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in oktober gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 76 mm regen in 10 dagen in heel de maand oktober. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Albir herfstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 11°C. Kledingadvies: Dunne regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende herfstvakantie.

November

weersverwachting MenorcaWeer Albir november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in november een aangename 19°C met kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 58% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in november gemiddeld 19°C.

Er valt gemiddeld 53 mm regen in 10 dagen in heel de maand november. Een regenjas in de koffer tijdens je Albir vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal een 9°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende vakantie.

Weer & Klimaat Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 16 15 16
Min Temp 7 6 6
Zonuren 5 6 6
Regendagen 12 13 11
Zee Temp 16 14 14

December

Weer Albir december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in december 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 56% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in december gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 45 mm regen in 12 dagen in heel de maand december. Een regenjas in de koffer tijdens je Albir vakantie in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Januari

weer Costa BravaWeer Albir januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in januari een 15°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in januari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 32 mm regen in 13 dagen in heel de maand januari. Een regenjas in de koffer tijdens je Albir vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 6°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Februari

weer albirWeer Albir februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Albir is in februari een 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 49% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in februari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 33 mm regen in 11 dagen in heel de maand februari. Een regenjas in de koffer tijdens je Albir vakantie in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 6°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Albir vakantie

Albir strandHet strand van Albir is een lange strook kiezels en zand met mooie uitzichten naar het noorden van Calpe. Het strand van Albir is rustig en schoon en heeft de begeerde Europese blauwe vlag certificering.

Er zijn tal van gezellige cafés, bars en restaurants in de buurt van het strand van Albir en een paar speeltuinen voor kinderen. Voor nudisten is er het rustige naaktstrand bij de vuurtoren. Een vakantie in Albir betekent genoeg mogelijkheden voor watersporten, zoals windsurfen, waterskiën, kajakken en parasailing.

Benidorm ligt slechts op 20 minuten rijden met de lokale bus vanaf het strand van Albir. Ben je met kinderen op vakantie in het rustige Albir. Dan is een bezoek aan de (drukke) badplaats Benidorm een aanrader. Ze zullen genieten van de prachtige stranden van Benidorm en het nabij gelegen water pretpark.

Goedkope taxi’s zijn ideaal voor de terugkeer naar het rustige Albir na een avondje uit in Benidorm. Albir Spanje is ook ideaal gelegen voor het verkennen van Altea, Calpe en Javea, drie van de meest karaktervolle stadjes aan de Costa Blanca.

De nabijheid van Benidorm en Altea maken van Albir een populaire badplaats om ook buiten het hoogseizoen te bezoeken. Ook voor diegenen die een plek zoeken om te overwinteren in Spanje biedt de badplaats genoeg mogelijkheden.Activiteiten Albir

Bent uw een golf liefhebber? Met verscheidene eersteklas golfbanen in het gebied zijn er volop mogelijkheden om uw handicap te verbeteren. Er zijn eveneens uitstekende faciliteiten voor tennis, squash en bowlen. Tijdens een vakantie in Albir moet u naar de top van de Sierra Helada wandelen voor een geweldig uitzicht op de kust en een kleine verkenning van het mooie platteland met zijn sinaasappelbomen, olijfbomen en charmante bergdorpjes zoals Guadalest en Altea la Vieja.

Restaurants, cafés en bars

Er zijn ook verschillende restaurants, cafés en bars voor entertainment. Een vakantie in Albir is een geweldige plek door de rustige en ontspannen sfeer. De restaurants, cafés en bars in Albir hebben schaduwrijke terrassen die u beschermen tegen de zon en om het prachtige landschap te bewonderen.

Winkelen

Verspreid over Albir zijn supermarkten met levensmiddelen, snacks en drankjes. Naast de bekende (internationale) voedingsmiddelen zijn traditionele lokale producten van hoge kwaliteit en smaak te koop. Bezoekers in Albir kunnen een verscheidenheid aan goederen op de plaatselijke markt kopen en er zijn ook enkele restaurants waar de mannen wat kunnen drinken, terwijl de vrouwen winkelen.

Cultuur

In de winter kunnen bezoekers aan Albir Spanje ook van andere activiteiten dan de gebruikelijke vakantie activiteiten genieten. Zo kunt u verschillende theatervoorstellingen, concerten, exposities, toneelvoorstellingen, festivals en andere lokale feesten bezoeken.