Alcudia Mallorca

Alcudia Mallorca ligt in het noorden van het eiland, ongeveer 54 km van Palma. De projectontwikkeling van Alcudia wordt door de gemeentelijke autoriteiten strikt gecontroleerd. Alcudia is een goed gespreide badplaats die voornamelijk uit relatief nieuwe hotels en lage appartementen bestaat.

Alcudia Mallorca vakantie

Het is een zeer vriendelijke familiebadplaats met schitterende stranden, mooie accommodaties en een goed aanbod van bars en restaurants die bezoekers uit heel Europa trekken, maar ook veel Spaanse toeristen. Het is zeker een van de meest kosmopolitische badplaatsen op het eiland .

Het is het beste om de stad Alcudia in drie delen op te delen: Alcudia Beach (Playa d’Alcudia), Port Alcudia (Port d’Alcudia) en de ommuurde stad van Alcudia. Het strand en de havengebieden grenzen aan elkaar, terwijl het historische centrum ongeveer op 2 km afstand ligt.Alcudia Beach

alcudia beachEr is een strand dat helemaal uit Can Picafort naar Alcudia Port loopt. De meeste bezoekers concentreren zich in het netwerk van straten die teruggaan naar het strand van Alcudia.

De meeste accommodaties aan de voorzijde zijn appartementen in plaats van hotels en de meeste zijn niet meer dan drie verdiepingen hoog, waardoor ze onder het niveau van de pijnbomen liggen.

Grotere hotels liggen iets verder terug en de meeste van deze moderne, middelgrote blokken zijn onderdeel van het gereguleerde ontwikkelingsbeleid.

Afgezien van het Boccaccio hotel en afgelegen van de belangrijkste toegangsweg naar Can Picafort ligt een groot meer, genaamd Estanty Esperanca. Er zijn hier een select aantal gebouwen gebouwd met uitzicht op het meer, zoals het Hotel Bellevue, dat een prachtig uitzicht biedt en op slechts een paar minuten van het strand ligt.

vliegen mallorcaOpmerkelijk genoeg liggen een aantal hotels met namen als Alcudia Beach tegenover de belangrijke Carretera d’Arta en het strand. Families met jonge kinderen kunnen een voorkeur hebben om aan deze kant van de doorgaande weg aan het strand te verblijven, maar sommige hotels verder van het strand hebben grote zwembaden en entertainment.

Daadwerkelijk aan het strand liggen de Nuevas Palmera appartementen (6 verdiepingen) die zeer aantrekkelijk zijn met een zwembad bijna op het strand en een overdekt zwembad ernaast.

Het appartementencomplex Ciudad Blanca is een aantrekkelijke optie met mooie tuinen.

Als je de van belangrijkste weg van Can Picafort Veres af gaat en aan de rechterkant naast de Burger King de rotonde opgaat zie je binnen 100 meter de Viva Golf Appartementen aan je rechterhand. Verder van het strand, achter het Beach Garden Aparthotel, vindt u veel meer accommodaties, net als in het havengebied.

Overnachten in Alcudia Mallorca

Alcudia Garden Mallorca
Viva Alcudia Sun Village
Iberostar Alcudia Park
Alcudia Pins
Sol Alcudia Center

Alcudia Port

Het Alcudia havengebied is het meest aantrekkelijke gedeelte van de plaats voor het nachtleven. Het is gericht op de Passeig Maritim, het wandelpad dat parallel loopt aan de haven. Hier vindt u een straat met aantrekkelijke winkels, bars en restaurants die redelijk geprijsd zijn, gezien de nabijheid van de jachten!

Pizzeria Novamarina is een goede keuze voor Italiaans eten, L’Illa is een stijlvolle bar en voor iets chiquer kunt u Restaurant Miramar proberen met een paar top visgerechten. Er is een Alcudia toeristische informatie kiosk in het midden van de Passeig Maritim. Het Hotel Condes de Alcudia is een goede optie in dit gebied.

Voor een breed aanbod van bars en restaurants moet u naar de straat aan uw linkerhand, net vóór het bereiken van de autovrije Passeig Maritim, gaan. Hier vindt u o.a. een aantal Britse en Ierse pubs, Spaanse en Mallorcaanse restaurants en bars, Chinese en Indische restaurants en een Tex-Mex.

De werkelijke Alcudia jachthaven ligt in de baai van de Passeig Maritim en is de thuishaven van enkele heel dure boten. Volg de borden voor Club Nautic en maak hier een wandeling of lunch bij het zeer redelijke Varadero restaurant dat uitkijkt over de jachthaven.

Wat te doen in Alcudia

kartenAlcudia’s waterpark ligt aan de achterkant van deze woonwijk en er is de Karting Magic go kart track om de kinderen te vermaken. Magic Disco boven Burger King is wellicht meer iets voor de tieners.

De wekelijkse markten in Alcudia zijn op dinsdag en zondag.

Alcudia is een populaire bestemming voor vogelaars dankzij het Albufera natuurreservaat, dat het thuis is van vele zeldzame vogelsoorten. Cyclo-toerisme is jaarlijks zeer populair bij duizenden fietsers, die naar Alcudia reizen voor de prachtige bezienswaardigheden aan de noordwestkust en de noordoostelijke kust.

Golfers kunnen zich ook uitleven op het eiland bij de dichtstbijzijnde golfbaan met 18 holes, Alcanada Club, even ten westen van Alcudia.

Alcudia Mallorca Festivals

In de populaite badplaats worden veel evenmenten en festivals gehouden, de belangrijkste vind je hier onder.
29 juni – St Peter
2 juli – Fiesta de la Mare de Deu de la Victoria
25 juli – St James

Weer & Klimaat Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 16 18 21
Min Temp 7 9 12
Zonuren 6 7 9
Regendagen 13 11 9
Zee Temp 14 15 18

Maart

Weer Alcudia maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in maart een aangename 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 48% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in maart gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 63 mm regen in 13 dagen in heel de maand maart. Een zomerjas in de koffer tijdens je Alcudia vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 7°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden.

April

weer alcudiaWeer Alcudia april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in april een aangename 18°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 53% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in april gemiddeld 15°C.

Gemiddeld valt er 69 mm regen in 11 dagen in heel de maand april. Een zomerjas in de koffer tijdens je Alcudia vakantie in april is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 15°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden.

Mei

Costa del Sol TorremolinosWeer Alcudia mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in mei een aangename 21°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 60% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in mei gemiddeld 18°C.

Er valt gemiddeld 44 mm regen in 9 dagen in heel de maand mei. Een zomerjas in de koffer tijdens je Alcudia meivakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal 12°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden.

Weer & Klimaat Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 25 29 29
Min Temp 16 19 20
Zonuren 10 11 10
Regendagen 6 4 6
Zee Temp 21 24 26

Juni

Weer Alcudia juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in juni een warme 25°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 66% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in juni gemiddeld 21°C.

Gemiddeld valt er 20 mm regen in 6 dagen in heel de maand juni. Zomerse bad- en avondkleding in de koffer tijdens je Alcudia vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juni is meestal 16°C. Kledingadvies: Dunne zomerse kleding.

Juli

Weer Alcudia juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in juli een aangename 29°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 72% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in juli gemiddeld 24°C.

Er valt gemiddeld 15 mm regen in 4 dagen in heel de maand juli. Strand- en zomerse kleding in de koffer tijdens je Alcudia vakantie in juli mogen zeker niet ontbreken.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 24°C. Kledingadvies: Zomerkleding.

Augustus

temperatuur MenorcaWeer Alcudia augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in augustus een warme 29°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 69% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in augustus gemiddeld 26°C.

Er valt gemiddeld 37 mm regenval in 6 dagen in heel de maand augustus. Een zomerjas in de koffer tijdens je Alcudia zomervakantie in augustus is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 20°C. Kledingadvies: Zomerkleding.

Weer & Klimaat Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 26 22 18
Min Temp 18 14 10
Zonuren 7 6 5
Regendagen 8 12 13
Zee Temp 25 22 19

September

Weer Alcudia september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in september een warme 26°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 60% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in september gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 72 mm regenin 8 dagen in heel de maand september. Een zomerjas in de koffer tijdens je Alcudia vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 18°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden.

Oktober

mallorca vakantieWeer Alcudia oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in oktober een aangename 22°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 56% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in oktober gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 110 mm regen in 12 dagen in heel de maand oktober. Een zomerjas in de koffer tijdens je Alcudia herfstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 14°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden.

November

costa bravaWeer Alcudia november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in november een aangename 18°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 49% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in november gemiddeld 19°C.

Er valt gemiddeld 102 mm regen in 13 dagen in heel de maand november. Een regenjas in de koffer tijdens je Alcudia vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal 10°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden.

Weer & Klimaat Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 15 14 15
Min Temp 8 6 6
Zonuren 4 5 5
Regendagen 15 14 13
Zee Temp 16 14 14

December

Weer Alcudia december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in december een aangename 15°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 4 uur zon per dag, waarbij de zon 47% schijnt van de 9 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in december gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 83 mm regen in 15 dagen in heel de maand december. Een zomer- en regenjas in de koffer tijdens je Alcudia vakantie in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 8°C. Kledingadvies: Dunne zomer- en regenjas voor de kille avonden.

Januari

stranden costa bravaWeer Alcudia januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in januari een aangename 14°C met wel kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 48% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in januari gemiddeld 14°C.

Gemiddeld valt er 73 mm regenval in 14 dagen in heel de maand januari. Een regenjas in de koffer tijdens je Alcudia vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 6°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne jas voor de kille avonden.

Februari

BalearenWeer Alcudia februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alcudia Mallorca is in februari een aangename 15°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 50% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Alcudia is in februari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 59 mm regen in 13 dagen in heel de maand februari. Een zomer- en regenjas in de koffer tijdens je Alcudia vakantie in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 6°C. Kledingadvies: Regenjack en dunne zomerjas voor de kille avonden.