Weer Torremolinos Klimaatgegevens

Torremolinos is een toeristisch paradijs dat als eerste Spaanse stad zijn deuren opende voor toerisme. Het succesverhaal begon in 1950 toen de Europese reismarkt zich richtte op de zonnige en goedkope Costa del Sol.

Malaga is de hoofdstad van het gebied. Torremolinos begon als westerse buitenwijk van de stad. De stad heeft uitstekende transportmogelijkheden, zoals het internationale vliegveld, de cruise-haven van Malaga en hoge snelheidsspoorverbindingen.

In 1970 was het populair onder toeristen en trok het hele jaar door duizenden bezoekers per week. Het reisaanbod was groot en divers, waaronder all-inclusive aanbiedingen.

Overal kwamen uitstekende hotels en in 1980 verspreidde het toerisme zich ook naar vakantieoorden in de buurt, zoals Benalmadena, Fuengirola en de altijd populaire strandbestemming Marbella.

Torremolinos is tegenwoordig vernieuwd en is daardoor veel diverser en moderner geworden.

Er is veel aandacht voor uitstekende dienstverlening in de catering om in alle behoeften te voorzien van de bezoekers. Hierdoor wordt het aanbod nog aantrekkelijker voor bezoekers van alle nationaliteiten uit de hele wereld.

Weer & Klimaat Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 17 19 23
Min Temp 8 10 13
Zonuren 7 7 9
Regendagen 11 10 8
Zee Temp 15 16 17

Maart

Weer Torremolinos maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in maart een aangename 17°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 15°C.

Er valt gemiddeld 65 mm regen in 11 dagen in heel maart. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Torremolinos Spanje vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 8°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden.

April

TorremolinosWeer Torremolinos  april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in april een warme 19°C met 10 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 55% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in april gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 51 mm regen in 10 dagen in heel april. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je vakantie in april is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 7) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 10°C. Kledingadvies: Dunne regenjas en vest voor de avonden en zomerse kleding voor een heerlijke Torremolinos meivakantie.

Mei

vakantie TorremolinosWeer Torremolinos mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in mei een warme 23°C met op 8 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 66% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in mei gemiddeld 17°C.

Er valt gemiddeld 32 mm regenval in 8 dagen  in heel mei. Een zomerjas in de koffer tijdens je vakantie in mei is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal 13°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas en zomerse kleding voor een heerlijke Torremolinos meivakantie.Weer & Klimaat Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 26 29 29
Min Temp 16 19 19
Zonuren 11 11 10
Regendagen 5 2 2
Zee Temp 19 22 23

Juni

Weer Torremolinos juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in juni een warme 26°C met weinig kans op regen.

Er is gewoonlijk 14 uur zon per dag, waarbij de zon 72% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juni gemiddeld 19°C.

Er valt gemiddeld 18 mm regen in 5 dagen in heel juni. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Torremolinos vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 10) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nacht temperatuur in de maand juni is meestal een 16°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie in juni.

Juli

weer TorremolinosWeer Torremolinos juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in juli een warme 29°C met 2 dagen kans op een zeldzame regenbui.

Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 78% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juli gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 4 mm regen in 2 dagen in heel  juli.

De maximale UV niveaus (UV index 10) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 19°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Augustus

Weer Torremolinos augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in augustus een warme 29°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 77% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in augustus gemiddeld 23°C.

Er valt gemiddeld 6 mm regenval in 2 dagen in heel augustus.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 19°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Weer & Klimaat Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 27 22 18
Min Temp 17 14 10
Zonuren 8 7 6
Regendagen 4 9 12
Zee Temp 21 19 17

September

Weer Torremolinos september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in september een warme 27°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 66% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 21°C.

Er valt gemiddeld 18 mm regen in 4 dagen in heel september. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Torremolinos vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 7) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 17°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor een heerlijke vakantie.

Oktober

Torremolinos klimaatWeer Torremolinos oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in oktober een warme aangename 22°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 60% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in oktober gemiddeld 19°C.

Er valt gemiddeld 60 mm regen in 9 dagen in heel oktober. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Torremolinos herfstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 14°C. Kledingadvies: Dunne regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende herfstvakantie.

November

weer TorremolinosWeer Torremolinos november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in november een aangename 18°C met kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 56% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in november gemiddeld 17°C.

Er valt gemiddeld 107 mm regen in 12 dagen in heel november. Een regenjas in de koffer tijdens je Torremolinos vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal een 10°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende vakantie.

Weer & Klimaat Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 15 15 16
Min Temp 7 7 7
Zonuren 5 5 6
Regendagen 13 13 12
Zee Temp 15 15 16

December

Weer Torremolinos december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in december 15°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 53% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in december gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 99 mm regen in 13 dagen in heel december. Een regenjas in de koffer tijdens je Torremolinos vakantie in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Januari

weer TorremolinosWeer Torremolinos januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in januari een 15°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 54% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in januari gemiddeld 15°C.

Er valt gemiddeld 88 mm regen in 13 dagen in heel januari. Een regenjas in de koffer tijdens je vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Februari

Torremolinos vakantieWeer Torremolinos februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Torremolinos is in februari een 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 55% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in februari gemiddeld 15°C.

Er valt gemiddeld 80 mm regen in 12 dagen in heel februari. Een regenjas in de koffer tijdens je Torremolinos vakantie in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Torremolinos bezoeken

Torremolinos zit vol leven en staat vol met plaatselijke kraampjes en kleine winkels met souvenirs. Daarnaast zijn er veel lokale ambachten en internationale merken. Er zijn ook fantastische restaurants waar heerlijke lokale lekkernijen worden geserveerd.

Vergeet niet om bij Golosa stal langs te gaan dat al open is sinds 1963. Het zit vlakbij de belangrijkste straat Calle de San Miguel. Hier kun je de meest heerlijke zoete gevulde pannenkoeken eten die een genot zijn voor uw smaakpapillen.

Maak ook eens een wandeling door de San Miguel straat richting het eetcafé Marisqueria La Chacha. Dit is een zeer populair vis-eetcafé waar Torremolinos zijn naam aan heeft te danken. Het zit voorbij de oude molen.

De promenade is na de renovatie geflankeerd door geliefde strandbars (chiringuitos) wat typisch Spaanse eetgelegenheden zijn. Hier vindt u de allerbeste en meest verse zeevruchten. Kom tijdens de zomermaanden en probeer de traditionele Espeto de sardinas (sardines gekookt op het spit boven een open houtvuur).

De boulevard loopt vanaf Puerto Marina in Benalmadena helemaal tot aan de luchthaven aan de rand van Malaga. Het meest bekende deel is La Cariuela, in de richting van het westelijke deel van de stad. Hiervindt u een stijlvol strandgebied en mooi wandelgebied met Spaanse en internationale restaurants en bars. Sommige zijn ook niet slecht voor de portemonnee.

Torremolinos is zeker anders, een uitgestrekte badplaats die altijd vol leven zit. Daarom is het nog steeds één van de meest bezocht vakantiebestemmingen in Spanje.

Deze badplaats heeft veel verandering meegemaakt en heeft mooie stranden en oneindige winkelstraatjes. Het is niet meer overspoeld met Britse bars en is, in tegenstelling tot wat mensen denken, teruggekeerd naar een meer Spaanse uitstraling.

Er zijn voldoende goedkope hotels met genoeg kwaliteit te vinden. De meeste hotels hebben een goede ligging in de buurt van de goed onderhouden stranden.

Het VVV-kantoor is gevestigd in het Plaza Pablo Picasso. Er is ook nog een kleiner kantoor aan de kust in het Plaza del Lido.

In Torremolinos is veel concurrentie tussen restaurants, clubs en bars. Dus als u bereid bent om iets vaker heen en weer te lopen tussen die concurrenten, dan kunt u een stuk goedkoper uit zijn. Het stijlvolle deel van de badplaats ligt in het oosten van La Carihuela. Daar is ook een groot strand en de beste visrestaurants.

Torremolinos is na al die jaren nog steeds een mooie vakantiebestemming. Er is ook een periode geweest dat het meer een tweedekeus badplaats was. Bezoekers hebben gemerkt dat er de afgelopen jaren veel sanering heeft plaatsgevonden. Veel oude hotels zijn gerenoveerd en opnieuw ingericht. Veel hoofdstraten zijn opnieuw bestraat en er zijn overal jonge palmbomen bijgezet. Er is dus veel nieuw leven ingeblazen, alleen daarom al zou u Torremolinos eens moeten bezoeken.