Weer Altea Spanje

Het fantastische klimaat en weer Altea is een van de redenen waarom vakantiegangers elk jaar terugkeren naar deze plaats en regio aan de Costa Blanca. Altea is het hele jaar door een heerlijke zonbestemming en de temperaturen variëren van een warme 30+ graden Celsius in de zomer tot een aangename 17 graden Celsius in de winter.

De zon schijnt het hele jaar volop en de in zomermaanden zelfs 12 uur per dag tot zes uur in de wintermaanden. Neerslag is er in de zomermaanden sporadisch en in de wintermaanden zijn het vaak korte buien. Met zijn beschutte ligging en stabiele klimaat zal het weer in Altea u zelden teleurstellen.

Altea strandvakantie

Als u op zoek bent naar kilometerslange zonovergoten zandstranden dan is een vakantie in Altea ideaal. De temperaturen in Altea dalen meestal niet onder de 25 graden Celsius van mei tot oktober. De zeewater temperaturen zijn slechts een paar graden lager dan de luchttemperaturen en maken zwemmen, snorkelen en andere watersporten tot een plezier.

De lente en herfst zullen iets koeler zijn, zo rond de 20 tot 25 graden Celsius. Deze (koudere) maanden zijn de perfecte tijd om de omgeving te verkennen met uitstapjes naar het nabijgelegen Benidorm en Calpe. De avonden in Altea zijn in de zomer warm en zomerse kleding is alles wat u nodig heeft tijdens uw Altea vakantie.Weer Altea

Het klimaat Altea is warm, ongeacht welke tijd van het jaar u er op vakantie gaat. Vakanties tijdens de kerstdagen zijn erg populair en de temperatuur blijft rond de 17 graden Celsius van december tot februari. In maart stijgt de temperatuur opnieuw richting de 20 graden Celsius en de zon zal gemiddeld zeven uur per dag schijnen. Een vakantie in Altea betekent meestal het hele jaar door zonnige blauwe luchten, en dat op minder dan drie uur vliegen vanaf Schiphol.

Weer Altea Spanje – uitgebreide klimaatgegevens vindt u hieronder

Weer & Klimaat Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 18 19 22
Min Temp 7 9 12
Zonuren 7 8 9
Regendagen 11 10 9
Zee Temp 14 16 18

Maart

Weer Altea maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in maart een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 34 mm regen in 11 dagen in heel de maand maart. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Altea vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 7°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden.

April

strand alicanteWeer Altea april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in april een warme 19°C met 10 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in april gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 38 mm regen in 10 dagen in heel de maand april. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je vakantie in april is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 9°C. Kledingadvies: Dunne regenjas en vest voor de avonden en zomerse kleding voor een heerlijke Altea meivakantie.

Mei

altea spanjeWeer Altea mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in mei een warme 22°C met op 9 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 62% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in mei gemiddeld 18°C.

Er valt gemiddeld 32 mm regenval in 9 dagen  in heel de maand mei. Een zomerjas in de koffer tijdens je vakantie in mei is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal 12°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas en zomerse kleding voor een heerlijke Altea meivakantie.

Weer & Klimaat Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 26 29 30
Min Temp 16 19 20
Zonuren 10 11 10
Regendagen 6 3 4
Zee Temp 22 25 26

Juni

Weer Altea juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in juni een warme 26°C met kans op weinig regen.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 66% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juni gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 22 mm regen in 6 dagen in heel de maand juni. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Altea vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nacht temperatuur in de maand juni is meestal een 16°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie in juni.

Juli

alicante strandenWeer Altea juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in juli een warme 29°C met 3 dagen kans op een zeldzame regenbui.

Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 72% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juli gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 10 mm regen in 3 dagen in heel de maand  juli.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 19°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Augustus

Weer Altea augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in augustus een warme 30°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 70% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in augustus gemiddeld 26°C.

Er valt gemiddeld 18 mm regenval in 4 dagen in heel de maand augustus.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 20°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Weer & Klimaat Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 28 23 19
Min Temp 17 14 9
Zonuren 8 7 6
Regendagen 6 10 10
Zee Temp 25 22 19

September

Weer Altea september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in september een warme 28°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 64% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 42 mm regen in 6 dagen in heel de maand september. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Altea vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 7) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 17°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Oktober

alicante klimaatWeer Altea oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in oktober een warme aangename 23°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 61% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in oktober gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 76 mm regen in 10 dagen in heel de maand oktober. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Altea herfstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 14°C. Kledingadvies: Dunne regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende herfstvakantie.

November

alicante spanjeWeer Altea november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in november een aangename 19°C met kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 61% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in november gemiddeld 19°C.

Er valt gemiddeld 53 mm regen in 10 dagen in heel de maand november. Een regenjas in de koffer tijdens je Altea vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal een 9°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende vakantie.

Weer & Klimaat Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 16 15 16
Min Temp 7 6 6
Zonuren 5 6 6
Regendagen 12 13 11
Zee Temp 16 14 14

December

Weer Altea december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in december 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 56% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in december gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 45 mm regen in 12 dagen in heel de maand december. Een regenjas in de koffer tijdens je Altea vakantie in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Januari

weer AlteaWeer Altea januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in januari een 15°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in januari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 32 mm regen in 13 dagen in heel de maand januari. Een regenjas in de koffer tijdens je Altea vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 6°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Februari

alicante vakantieWeer Altea februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Altea is in februari een 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in februari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 33 mm regen in 11 dagen in heel de maand februari. Een regenjas in de koffer tijdens je Altea vakantie in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 6°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Altea Spanje

Altea is een van de mooiste en meest sfeervolle badplaatsen aan de Costa Blanca. Altea is een kleine badplaats met een mild klimaat, ongeveer 40 km ten noorden van Alicante en 16 km ten noorden van Benidorm. Een aantrekkelijk Spaans stadje met uitzicht op een prachtige baai, omringd door een bergachtige landschap en vruchtbare landbouwgrond.

De ontspannen sfeer van de stad heeft het mediterrane karakter behouden met zijn oude straten, pleinen en attractieve haven. Deze Spaanse badplaats biedt zijn bezoekers een aantrekkelijke en ontspannende vakantie op zijn vele stranden.

De oude stad heeft een prachtige ligging bovenop de heuvel. De beroemde blauwe koepelvormige kerk en een mooi uitzicht op zee zorgen ervoor dat dit een geweldige plek is om te wandelen tussen de met bloemen versierde witte huizen in smalle geplaveide straatjes. De charmante kleine pleinen, ambachtelijke winkels, kunstateliers en aantrekkelijke bars en restaurants schreeuwen om ontdekt te worden. Maar ook de boulevard en het aantrekkelijke havengebied met een enorme keuze aan (tapas) bars en restaurants aan de waterkant, nodigen uit om bezocht te worden.

Stranden Altea

Altea strandDe badplaats biedt ongeveer 5 kilometer aan toegankelijke stranden en baaien. De stranden omvatten het kilometerslange Cap Negret strand dat tot aan het La Roda strand loopt. Cap Blanc is een ander populair strand in de badplaats. Het Pueblo Macarat strand nabij de jachthaven is een favoriete plek om te duiken.

Met ongeveer 5 km stranden in Altea zal het niet moeilijk zijn om een afgelegen stuk strand te vinden.  Zoals te verwachten is er een scala aan faciliteiten en watersporten op de Altea stranden te vinden.

Andere stranden in de buurt van Altea omvatten de kleine baaien van La Solsida, La Barreta, La Galera en Playa de L’Olla in de buurt van Altea la Vella. Nog meer stranden vindt u rondom de populaire badplaats Calpe in het noorden, en ook het levendige strand en de boulevard bij het strand van Albir het zuiden is een aanrader. De badplaats biedt tal van watersport mogelijkheden aan, zoals duiken, surfen, vissen, zeilen en boottochten. Golfliefhebbers kunnen genieten op de Althea Don Gayo golfbaan.

Duiken

Er zijn twee duikcentra in Altea, waar duikexcursies naar gezonken scheepswrakken en onderwatergrotten worden aangeboden . Duikcursussen zijn voor alle vaardigheidsniveaus beschikbaar, maar enkele duikexcursies zullen alleen voor de meer ervaren duikers geschikt zijn.

Altea Costa Blanca

altea vakantieHet stadje Altea biedt een charmante, sfeervolle en ontspannen uitvalsbasis voor het verkennen van een gevarieerd stuk mediterrane kustlijn. Maar ook de bergachtige streek b,ekend om haar citrusbomen en mooie plekken zoals de Jalon vallei en de watervallen van Algar, zijn dichtbij. Bezoek charmante bergdorpjes als La Nucia en het prachtige dorp Guadalest in het achterland.

Kinderen op vakantie in Altea zullen genieten van uitstapjes naar het Aqualandia waterpark, het safaripark Vergel, het dierenwaterpark Mundomar en de attracties van Tierra Mitica, een van de belangrijkste themaparken van Spanje.Dagtrips naar Benidorm

U bent op slechts 10 minuten rijden met uw huurauto van het bruisende Benidorm verwijderd, een bezoek dat zeker niet mag worden gemist. Geweldige waterpretparken, golfbanen en live shows zijn slechts een paar van de attracties die u in Benidorm kunt vinden.

Restaurants

Er zijn een aantal eersteklas restaurants in Altea, vooral rond de Plaza, waar u kunt dineren tijdens een zonsondergang met uitzicht over de baai. Paella is natuurlijk een specialiteit, maar er zijn ook tal van internationale restaurants die een breed scala aan gerechten serveren.

Nachtleven

Er zijn tal van bars en restaurants, in sommige kunt u tot zonsopgang dansen. Voor nog meer uitgebreide uitgaansmogelijkheden moet u naar het dichtbij gelegen Benidorm, waar een enorme verscheidenheid aan disco’s en live muziek is te vinden.

Sport

Of u nu een fan van water of andere sporten bent, er is altijd wel een sport mogelijkheid te vinden in Altea. Windsurfen, duiken, vissen en boottochten zijn slechts enkele van de activiteiten op het water. Ga tennissen, golfen, wandelen of paardrijden door de bergen. En voor wie dit alles te veel is, blijf lekker zonnen op de prachtige stranden en geniet van je heerlijke Altea vakantie.