Weer Calpe Spanje

De Spaanse plaats Calpe ligt op een beschutte positie aan de Costa Blanca. wat deze badplaats een ideale plek voor een heerlijke zonvakantie maakt. Hoewel de temperaturen hoog kunnen zijn en soms van juni tot september boven de 30 graden Celsius stijgen, zullen de Middelandse Zee winden de hitte doen afkoelen.

Strandliefhebbers vinden dit de ideale Spaanse badplaats met kilometers gouden zandstranden in Calpe en in de omgeving van Altea en Moraira. De zeetemperaturen variëren weinig van de luchttemperaturen in het zomerseizoen, wat goed nieuws is voor zwemmers en watersportliefhebbers.

De zomeravonden zullen nog warm zijn en dat is de perfecte tijd voor een uitgebreid diner in de open lucht op een terras van een van de vele restaurants of strandbars.

Weer Calpe – Heerlijke temperaturen het hele jaar door

Het klimaat in Calpe is ook mild tijdens de wintermaanden. Vakantiegangers die op zoek zijn naar een winterse zonvakantie kunnen hier profiteren van temperaturen van rond de 16 graden Celsius en zes uur zonneschijn per dag in de wintermaanden. Eind maart gaat de temperatuur in Calpe langzaam omhoog richting de 20 graden Celsius en zelfs erboven.Herfstvakantie Spanje

De herfstvakantie periode is ook een populair vakantieseizoen in Calpe. De zee is in de maand oktober nog warm genoeg om in te zwemmen. Op minder dan drie uur vliegen vanaf Schiphol liggen de zandstranden en de heerlijke Spaanse zon van Calpe op u te wachten.

Weer & Klimaat Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 18 20 23
Min Temp 8 10 13
Zonuren 7 8 9
Regendagen 11 10 9
Zee Temp 14 15 18

Maart

Weer Calpe maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in maart een aangename 18°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 35 mm regen in 11 dagen in heel de maand maart. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Calpe Spanje vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 8°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden.

April

strand calpeWeer Calpe  april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in april een warme 20°C met 10 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 58% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in april gemiddeld 15°C.

Er valt gemiddeld 37 mm regen in 10 dagen in heel de maand april. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je vakantie in april is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 10°C. Kledingadvies: Dunne regenjas en vest voor de avonden en zomerse kleding voor een heerlijke Calpe meivakantie.

Mei

calpe spanjeWeer Calpe mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in mei een warme 23°C met op 9 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 62% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in mei gemiddeld 18°C.

Er valt gemiddeld 31 mm regenval in 9 dagen  in heel de maand mei. Een zomerjas in de koffer tijdens je vakantie in mei is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal 13°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas en zomerse kleding voor een heerlijke Calpe meivakantie.

Weer & Klimaat Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 26 29 30
Min Temp 17 20 20
Zonuren 10 11 9
Regendagen 6 3 4
Zee Temp 22 25 26

Juni

Weer Calpe juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in juni een warme 26°C met weinig kans op regen.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 65% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juni gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 21 mm regen in 6 dagen in heel de maand juni. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Calpe vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nacht temperatuur in de maand juni is meestal een 17°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie in juni.

Juli

costa blanca strandenWeer Calpe juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in juli een warme 29°C met 3 dagen kans op een zeldzame regenbui.

Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 72% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juli gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 9 mm regen in 3 dagen in heel de maand  juli.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 20°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Augustus

Weer Calpe augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in augustus een warme 30°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 69% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in augustus gemiddeld 26°C.

Er valt gemiddeld 20 mm regenval in 4 dagen in heel de maand augustus.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 20°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Weer & Klimaat Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 28 23 19
Min Temp 18 14 10
Zonuren 8 7 6
Regendagen 6 10 10
Zee Temp 25 22 19

September

Weer Calpe september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in september een warme 28°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 64% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 44 mm regen in 6 dagen in heel de maand september. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Calpe vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 7) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 18°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Oktober

calpe klimaatWeer Calpe oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in oktober een warme aangename 23°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 61% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in oktober gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 81 mm regen in 10 dagen in heel de maand oktober. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Calpe herfstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 14°C. Kledingadvies: Dunne regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende herfstvakantie.

November

weer calpe spanjeWeer Calpe november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in november een aangename 19°C met kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 56% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in november gemiddeld 19°C.

Er valt gemiddeld 53 mm regen in 10 dagen in heel de maand november. Een regenjas in de koffer tijdens je Calpe vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal een 10°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende vakantie.

Weer & Klimaat Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 16 16 16
Min Temp 7 6 7
Zonuren 5 6 6
Regendagen 12 13 11
Zee Temp 16 14 14

December

Weer Calpe december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in december 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 56% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in december gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 47 mm regen in 12 dagen in heel de maand december. Een regenjas in de koffer tijdens je Calpe vakantie in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Januari

weer AlteaWeer Calpe januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in januari een 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 56% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in januari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 32 mm regen in 13 dagen in heel de maand januari. Een regenjas in de koffer tijdens je Calpe Spanje vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 6°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Februari

calpe vakantieWeer Calpe februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Calpe is in februari een 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in februari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 32 mm regen in 11 dagen in heel de maand februari. Een regenjas in de koffer tijdens je Calpe vakantie in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Calpe Spanje

Calpe is een typische Spaanse badplaats tussen Altea en Moraira aan de Costa Blanca, 20 minuten rijden ten noorden van Benidorm en een uur rijden vanaf de luchthaven van Alicante. Calpe staat bekend om een enorme rots, genaamd Penon de Ifach, dat nu een beschermd natuurgebied is.

Calpe is een mooie oude stad met een bruisende boulevard vol met een uitzonderlijk gevarieerde keuze aan bars en restaurants. Deze restaurants serveren gerechten met veel vis en zeevruchten rechtstreeks uit de kleurrijke vissershaven van de stad. Lokale bezienswaardigheden omvatten oude kerken, oude ruïnes en een archeologisch museum.

Stranden Calpe

Calpe strandNet als meer badplaatsen in deze regio vindt u ook hier kilometerslange zandstranden om te genieten van een aangenaam mild klimaat. De belangrijkste stranden zijn Cantal Roig en Playa Arenal, met heerlijk fijn zand. Andere aantrekkelijk stranden zijn te vinden op La Fossa en Gasparet.

Vanaf de stranden kunt u tal van watersporten beoefenen zoals zeilen, windsurfen en duiken. De badplaats en regio zijn ook populair bij golffanaten, met enkele mooie golfbanen in de regio. Een Calpe vakantie is niet volledig zonder de beklimming van de beroemde rots met uitzicht naar Ibiza op een heldere dag.

Calpe’s stranden en ondiepe wateren zijn volkomen veilig voor gezinnen met kleine kinderen.

Costa Blanca badplaatsen

Calpe in Spanje ligt ideaal voor het verkennen van het prachtige bergachtige gebied vol met citrus- en amandelbomen, wijngaarden en charmante bergdorpjes als Benissa en Guadalest. Vanaf hier kunt u leuke (boot) excursies maken langs de kust of neem de beroemde Lemon trein naar de aantrekkelijke Costa Blanca badplaatsen zoals Altea, Moraira, Javea en Denia.

Altea is een geweldige plek om te wandelen tussen de met bloemen versierde, smalle geplaveide straatjes en charmante pleintjes. Kinderen op vakantie in Calpe zullen genieten van de water-, safari- en themaparken in de regio.

Excursies

Excursies en dagtochten vanuit Calpe kunnen o.a. gaan naar het bruisende nachtleven van het nabijgelegen Benidorm, dat op slechts 20 minuten rijden ligt. Een reis met de beroemde Lemon trein zal voor een spectaculair uitzicht langs de Costa Blanca kust van Alicante naar Denia zorgen.

Vakantiegangers kunnen ook langs de weg stoppen en genieten van andere badplaatsen zoals Javea en Moraira. Degenen die een dagtocht plannen kunnen de twee uur durende veerboot van Denia naar Ibiza nemen of gewoon langs de kustlijn varen op een van de vele beschikbare (zeil)bootreizen.

Golfen

Golfen aan de Costa Blanca is uitgegroeid tot een zeer populair tijdverdrijf voor zowel de lokale bevolking als de vakantiegangers. Uitstekende golfbanen zijn te vinden in Javea, Denia, Altea en Moraira. De 18-holes golfbaan van Denia is ontworpen door de wereldberoemde klasse golfer Jose Maria Olazabal, terwijl de spectaculaire golfbaan van Oliva een van de mooiste van de Costa Blanca is.

Bezienswaardigheden Calpe

Calpe vakantieZonder twijfel is de rots, genaamd Penon de Ifach, een van de mooiste bezienswaardigheden die u op een vakantie in Calpe moet bezoeken. Maar liefst 332 meter hoog en geclassificeerd als een natuurpark is deze toeristische attractie moeilijk te missen.

De klim naar de top is zeker de moeite waard. U krijgt een panoramisch uitzicht over de regio en op een heldere dag is het zelfs mogelijk om Ibiza te zien.Restaurants

Calpe heeft een grote verscheidenheid aan restaurants, cafés en bars met gerechten voor elke smaak. Restaurants serveren traditionele Spaanse, Engelse en internationale gerechten en tapas. In de moderne jachthaven van Calpe kunt u genieten van traditionele visgerechten uit de regio.

Het hele jaar door Spaanse zon

Het uitstekende zonnige klimaat en de prachtige Spaanse stranden zijn zonder twijfel twee van de belangrijkste redenen waarom een Calpe vakantie zo populair is. Calpe ligt in een van de zonnigste gebieden van de Costa Blanca en profiteert van temperaturen van meer dan 30 graden Celsius in de zomer.

De wintertemperaturen zijn mild en vakantiegangers die Calpe tijdens de kerstdagen bezoeken kunnen temperaturen verwachten rond de 16 graden Celsius en zes uren zonneschijn per dag. Neerslag is in de zomermaanden uiterst zeldzaam.