Auto rondreis Spanje

De mooiste plaatsen in Spanje om te bezoeken met een (huur) auto.

Spanje biedt bezoekers een veelvoud aan niet te missen bestemmingen, waaronder prachtige steden, ongerepte stranden en heerlijk eten.

Met zoveel te zien en te beleven, kan het ontmoedigend zijn om te beslissen wat u tijdens uw volgende roadtrip gaat doen. Daarom hebben we deze suggesties gemaakt om je te helpen om met de (huur) auto de mooiste plaatsen om te bezoeken in Spanje!

Deze route bevat UNESCO-werelderfgoed locaties  en is perfect voor reizigers met een bucketlist of geschiedenisliefhebbers.

We beginnen in de Spaanse hoofdstad Madrid en maken een auto rondreis door Midden- en Zuid-Spanje.

Nadat u uw huurauto met de juiste autoverzekering heeft opgehaald op de luchthaven van Barajas starten we onze roadtrip.

De “hangende huizen” van Cuenca

Een bijzondere plaats om te bezoeken is Cuenca welke hoog boven op een berghelling, met kliffen ligt die uitkijken over de rivier de Huecar.

De oude gebouwen zijn gebouwd in harmonie met het natuurlijke landschap, waardoor een architectonische stijl is ontstaan ​​die zowel verbluffend als cultureel uniek is.

De ‘hangende huizen’ of casas colgadas zijn wereldberoemd in de wijk Castillo, staan enkele prachtige herenhuizen en omvat oogverblindende kerken.

Zoals de naam al aangeeft, hangen deze gebouwen over de zijkanten van de kliffen en creëren een aantal ontzagwekkende uitzichten. Bezoekers hebben toegang tot dit deel van de stad via een smalle hangbrug.

De historische stad Toledo


Bekend als een echte ‘museumstad’, zullen bezoekers van de historische stad Toledo 2 millennia aan geschiedenis vinden die teruggaat tot ver in de Romeinse tijd.

Met architecturale structuren die drie grote religies vertegenwoordigen (christendom, jodendom en islam) en kunstwerken van talloze beroemde kunstenaars, biedt Toledo een venster op de geschiedenis van meerdere oude culturen op één bestemming.

In plaats van in Madrid de rondreis te beginnen, kun je ook een auto huren in Toledo om de resterende bestemmingen te ontdekken.

Historisch centrum van Cordoba

Door de eeuwen heen bezet door allerlei culturen, biedt de architectuur van Cordoba bezoekers een mix van artistieke stijlen.

De stad heeft 300 moskeeën, waaronder de Grote Moskee (La Mezquita) uit 784 na Christus. Het bijzondere interieur is nergens ter wereld terug te vinden, waarmee het een indrukwekkende bezienswaardigheid is.

Sevilla

Sevilla herbergt drie UNESCO plekken.

De eerste is de spectaculaire en het enorme Alcazar welke ongetwijfeld een van de meest verbluffende plaatsen in Spanje is om te bezoeken.

Bezoekers die de plek verkennen, zullen weelderige tuinen, prachtige reflecterende fonteinen en sierlijk versierde structuren ontdekken.

Sevilla April feesten

De tweede locatie is de kathedraal, het grootste gotische gebouw van Europa, met het graf van Christopher Columbus.

De derde locatie is het Archivo de Indias, dat waardevolle documenten bevat van Spaanse ontdekkingsreizen naar Amerika.

Afgezien van deze UNESCO-sites, staat de stad bekend om het flamencodansen en stierengevechten.

Neem hier in Sevilla de tijd om de oude charme van de stad te ontdekken.

Guadalupe

Het koninklijke klooster van Santa Maria de Guadalupe werd gebouwd rond het heiligdom van Santa Maria de Guadalupe.

Volgens de plaatselijke legende verscheen de Maagd Maria aan een jongen in de bergen en vertelde hem dat een standbeeld van haar hoog in de heuvels verborgen was.

De jongen haalde de bisschop die een sculptuur ontdekte die eeuwenlang verborgen was gebleven en die een van de drie zwarte Madonna’s van Spanje is.

Het klooster kreeg de Unesco-status voor zijn religieuze architectuur. Het berglandschap rondom het klooster maakt het tot een spectaculaire laatste stop tijdens je auto rondreis.