Weer Madrid en Klimaat info voor geweldige Stedentrip

Klimaatgegevens en het weer Madrid, voor een geweldige stedentrip Madrid. Op deze pagina vind je informatie over het weer en de beste dingen die je kunt doen in Madrid tijdens een vakantie of korte stedentrip.

Madrid is de grootste stad van Spanje en de derde grootste in de Europese Unie. Deze stad heeft de politiek, mode en wetenschap in de wereld eeuwenlang beïnvloed en is daarom een grote wereldstad.

Het is ook een van de belangrijkste financiële centra in Europa. Madrid is echter veel meer bekend om zijn kunst, cultuur en geschiedenis dan om zijn financiën en invloed op de wereldpolitiek.Weer Madrid & Klimaat gegevens

Hieronder vind je uitgebreide klimaatgegevens en weersverwachtingen voor de Spaanse hoofdstad Madrid.

Weer Madrid

Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 15 18 22
Min Temp 4 6 9
Zonuren 6 7 9
Regendagen 12 12 11
Zee Temp nvt nvt nvt

Maart

Weer Madrid maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in maart een aangename 15°C met 12 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 52% schijnt van de 12 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 36 mm regen in 12 dagen in heel de maand maart. Een regenjas in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 4°C.

April

Weer Madrid april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in april een aangename 18°C met 12 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 53% schijnt van de 13 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 45 mm regen in 12 dagen in heel de maand april. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in april is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 6°C.

Mei

Weer Madrid mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in maart een warme 22°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 59% schijnt van de 14 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 42 mm regen in 11 dagen in heel de maand mei. Een zomerjas in de koffer tijdens je Madrid meivakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal 9°C.

Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 28 32 32
Min Temp 14 17 16
Zonuren 10 11 11
Regendagen 8 5 4
Zee Temp nvt nvt nvt

Juni

Weer Madrid juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in juni een warme 28°C met 8 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 65% schijnt van de 15 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 28 mm regen in 8 dagen in heel de maand juni. Zomerse kleding in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in juni is aan te raden.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juni is meestal 14°C.

Juli

madrid klimaatWeer Madrid juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in maart een zeer warme 32°C met 5 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 77% schijnt van de 15 uren daglicht.

Er valt gemiddeld slechts 11 mm regen in 5 dagen in heel de maand juli. Zomerse kleding in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in juli is aan te raden.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 17°C.

Augustus

Weer Madrid augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in augustus een zeer warme 32°C met 4 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 79% schijnt van de 14 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 12 mm regen in 4 dagen in heel de maand augustus. Dunne zomerse kleding in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in augustus is aan te raden.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 16°C.

Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 27 20 14
Min Temp 14 9 4
Zonuren 8 6 5
Regendagen 7 11 12
Zee Temp nvt nvt nvt

September

Weer Madrid september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in september een warme 27°C met 7 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 66% schijnt van de 12 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 27 mm regen in 7 dagen in heel de maand september. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 14°C.

Oktober

madrid vakantieWeer Madrid oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in oktober een aangename 20°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 11 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 48 mm regen in 11 dagen in heel de maand oktober. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in de herfstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 9°C.

November

Weer Madrid november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in november 14°C met 12 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 47% schijnt van de 10 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 55 mm regen in 12 dagen in heel de maand november. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal 4°C.

Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 10 10 12
Min Temp 2 1 2
Zonuren 4 4 5
Regendagen 14 14 13
Zee Temp nvt nvt nvt

December

Weer Madrid december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in december 10°C met 14 dagen kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 4 uur zon per dag, waarbij de zon 42% schijnt van de 9 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 47 mm regen in 14 dagen in heel de maand december. Een regenjas en warm vest in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 2°C.

Januari

Madrid busreizenWeer Madrid januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in januari 10°C met 14 dagen kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 4 uur zon per dag, waarbij de zon 45% schijnt van de 10 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 45 mm regen in 14 dagen in heel de maand januari. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 1°C.

Februari

Weer Madrid februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Madrid is in februari 12°C met 13 dagen kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 49% schijnt van de 11 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 44 mm regen in 13 dagen in heel de maand februari. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je stedentrip Madrid in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 2°C.

Stedentrip Madrid

Dit is de reden waarom Madrid een belangrijke speler is als het gaat om het Europees toerisme. Hier zijn enkele van de beste dingen die je kunt doen in Madrid.

De Gouden Driehoek van Kunst

Drie zeer belangrijke musea maken deze gouden driehoek compleet: het Prado Museum, het Reina Sofía Museum en het Thyssen-Bornemisza Museum. Van bijzonder belang is het Prado Museum. Dit is een van de meest bezochte musea in de wereld. De collecties in het museum dateren tot uit de twaalfde eeuw tot de negentiende eeuw. Het heeft 7600 schilderijen, 1000 sculpturen en 8000 tekeningen.

Deze collecties zijn enkele van de mooiste werken die ooit zijn gemaakt in de Europese kunst. Werken van kunstenaars die te zien zijn in dit museum omvatten El Greco, José de Ribera, Hieronymus Bosch, Rogier van der Weyden, Van Dyck en Albrecht Dürer. De Gouden Driehoek van Kunst is een van de beste kenmerken van toerisme in Madrid. Mis het niet.

Nachtleven van Madrid

uitgaan-barcelonaTijdens een stedentrip Madrid is het nachtleven in Madrid iets om niet te missen, men zegt zelfs dat deze legendarisch is. De stad heeft een eindeloos aanbod van cocktailbars, tapasbars, jazz lounges, clubs, livemuziek en flamenco theaters.

Je hoeft nooit een saai moment te beleven tijdens je stedentrip Madrid. Je vindt altijd iets om naar toe te gaan en te feesten. Enkele van de meest populaire feestgebieden zijn de Atocha, Tribunal, Bilbao en Moncloa. De mensen in deze gebieden zijn vriendelijk en zeer gastvrij voor toeristen. Een avondje uit in de stad is een zekere manier van ontspannen na een bezoek aan enkele van de meer plechtige bezienswaardigheden in Madrid.

Uit eten in Madrid

Zoals met elke kosmopolitische stad in de wereld, biedt het toerisme in Madrid de toeristen een grote variëteit aan eetgelegenheden, waar ze van een goede maaltijd kunnen genieten. Naast de traditionele tapas, die je overal zult vinden in Madrid, zijn er talrijke gerechten in Madrid die je moet proberen als je op zoek bent naar een traditionele Spaanse maaltijd.

Cocido Madrileno

Het beroemde rundvlees en groente stoofpot gerecht cocido madrileno bestaat uit drie gangen, en wordt meestal op dinsdag geserveerd in restaurants in Madrid. Ze zijn vooral populair onder de lokale bevolking tijdens het winterseizoen. Elke gang heet vuelco en de eerste gang bestaat uit bouillon met wat rijst. De tweede gang omvat groenten en kikkererwten, gevolgd door vlees als derde gang. Het is een van de lokale maaltijden die men zeker moet proberen in Madrid.

Callos a La Madrilena

Callos a La Madrilena is een stoofpot die is gemaakt van chorizo, rundvlees, pens, uien, hete peper en tomaten. Zoals de meeste van de gerechten in Madrid, gaat dit gerecht gepaard met versgebakken brood. Het is een heerlijke schotel waar men de heerlijke saus verspreid op het brood. Net als de cocido madrileno wordt het meestal gegeten in de winter. Het is een gerecht dat niet mag worden gemist tijdens je Madrid stedentrip.

Tortilla de Patata

Tortilla de Patata is een aardappel omelet die door de meeste locals wordt aanbevolen aan de toeristen tijdens het uit eten gaan in Madrid. Hoewel de ingrediënten simpelweg gewoon eieren en aardappelen zijn, is het eenvoudig, maar één van de meest heerlijke gerechten. Voor de mensen die graag een beetje meer spanning in hun aardappel omelet willen, kunnen ze peper, uien of zelfs tonijn toevoegen aan dit heerlijke gerecht. Men moet tijdens een stedentrip Madrid dit speciale, unieke gerecht zeker uitproberen.