Weer Sevilla

Een stedentrip Sevilla plannen? U leest hier alles over het weer Sevilla en de beste reistijd voor een bezoek aan de Spaanse stad. Sevilla is de vier na grootste stad in Spanje en had de eerste hogesnelheidslijn in het land – de Madrid-Seville AVE lijn, gebouwd voor de in 1992 gehouden World Expo in de stad.

“Sevilla,” schreef Byron, “is een aangename stad, bekend om de sinaasappels en zijn prachtige vrouwen.”

Terwijl dit zeer waar is, zijn dit slechts enkele uitspraken, omdat Sevilla is uitgegroeid tot een van de meest bezochte (stedentrip) steden van Spanje.

Dankzij haar bezienswaardigheden, rijke historie, kosmopolitische sfeer en de benijdenswaardige ligging rond de rivier de Guadalquivir.

En niet te vergeten het hele jaar door een warm klimaat, vriendelijke inwoners en een uitgebreid scala aan heerlijke tapasbars, fijne visrestaurants en het beroemde nachtleven.

Ja, Sevilla biedt echt iets voor iedereen en mag niet gemist worden tijdens uw bezoek aan Zuid-Spanje voor een onvergetelijke vakantie.Weer Sevilla & klimaatgegevens

Hieronder vind je uitgebreide klimaatgegevens en weersverwachtingen voor de Spaanse stad Sevilla.

 

Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 20 22 27
Min Temp 8 10 13
Zonuren 7 8 10
Regendagen 11 11 7
Zee Temp nvt nvt nvt

Maart

Weer Sevilla maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in maart een aangename 20°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 56% schijnt van de 12 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 61 mm regen in 11 dagen in heel de maand maart. Een regenjas in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 8°C.

April

Sevilla April feestenWeer Sevilla april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in april een aangename 22°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 13 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 54 mm regen in 11 dagen in heel de maand april. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in april is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 7) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 10°C.

Mei

Weer Sevilla mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in mei een warme 27°C met 7 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 67% schijnt van de 14 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 34 mm regen in 7 dagen in heel de maand mei. Zomerse kleding in de koffer tijdens je Sevilla meivakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal 13°C.

Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 31 35 35
Min Temp 16 18 19
Zonuren 11 12 11
Regendagen 5 2 2
Zee Temp nvt nvt nvt

Juni

Weer Sevilla juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in juni een warme 31°C met 5 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 73% schijnt van de 15 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 17 mm regen in 5 dagen in heel de maand juni. Zomerse kleding in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in juni is aan te raden.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juni is meestal 16°C.

Juli

Stedentrip Sevilla Weer Sevilla juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in juli een zeer warme 35°C met 2 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 12 uur zon per dag, waarbij de zon 82% schijnt van de 14 uren daglicht.

Er valt gemiddeld slechts 1 mm regen in 2 dagen in heel de maand juli. Zomerse kleding in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in juli is aan te raden.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 18°C.

Augustus

Weer Sevilla augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in augustus een zeer warme 35°C met 2 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 81% schijnt van de 14 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 5 mm regen in 2 dagen in heel de maand augustus. Dunne zomerse kleding in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in augustus is aan te raden.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 19°C.

Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 32 26 20
Min Temp 17 13 9
Zonuren 9 7 5
Regendagen 4 10 12
Zee Temp nvt nvt nvt

September

Weer Sevilla september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in september een warme 32°C met 4 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 69% schijnt van de 12 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 21 mm regen in 4 dagen in heel de maand september. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 7) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 17°C.

Oktober

weer SevillaWeer Sevilla oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in oktober een aangename 26°C met 10 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 59% schijnt van de 11 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 61 mm regen in 10 dagen in heel de maand oktober. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in de herfstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 13°C.

November

Weer Sevilla november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in november 20°C met 12 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 53% schijnt van de 10 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 89 mm regen in 12 dagen in heel de maand november. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal 9°C.

Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 16 16 17
Min Temp 6 6 7
Zonuren 5 5 6
Regendagen 14 14 13
Zee Temp nvt nvt nvt

December

Weer Sevilla december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in december 16°C met 14 dagen kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 52% schijnt van de 10 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 90 mm regen in 14 dagen in heel de maand december. Een regenjas en warm vest in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 6°C.

Januari

Sevilla bezienswaardighedenWeer Sevilla januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in januari 16°C met 14 dagen kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 52% schijnt van de 10 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 78 mm regen in 14 dagen in heel de maand januari. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 6°C.

Februari

Weer Sevilla februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Sevilla is in februari 17°C met 13 dagen kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 54% schijnt van de 11 uren daglicht.

Er valt gemiddeld 68 mm regen in 13 dagen in heel de maand februari. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je stedentrip Sevilla in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 7°C.

Stedentrip Sevilla

sevilla kaart5 redenen om Sevilla te bezoeken

  • De lokale bevolking van Sevilla, bekend als Sevillanos, zijn enorm trots op hun erfgoed en hebben weinig interesse in wat er elders gebeurt. Wat er in Madrid gebeurt, gaat verloren voor hen en wat Barcelona betreft, kan dit net zo goed in een ander continent zijn als het op de inwoners aankomt.
  • Het voorjaar in Sevilla is heel bijzonder, omdat alle meisjes hun op de flamenco geïnspireerde outfits kunnen dragen tijdens de vele Aprilfeesten die dan gepland zijn. De grootte en het spektakel van deze jaarlijkse Aprilfeesten moet u echt gezien hebben voordat u het geloofd, foto’s zijn echt niet genoeg.
  • Als u zo’n feest bezoekt voelt u zich alsof u een beetje terug in de tijd bent gegaan. Als u dit aan de lokale bevolking vertelt, zullen zij dit geweldig vinden. Verandering is niet iets wat de mensen hier interessant vinden en de term “als het niet kapot is, hoef je het ook niet te maken” kan hier verzonnen zijn.
  • Als gevolg van haar fabelachtige aanbod van bewaarde architectuur uit alle periodes, is de stad populair onder filmmakers. Hier zijn meer films gemaakt dan in elke andere Spaanse stad.
  • Sevilla heeft een unieke sfeer en ook al is het een zeer grote stad, de sfeer geeft u het gevoel alsof u zich in een klein dorp bevindt, en dat is erg prettig.

Sevilla

Sevilla staat ook bekend als de stad waar één van de bekendste jaarlijkse feesten in Spanje wordt gehouden. De bekende Sevilla-April fair. Deze wordt jaarlijks ongeveer twee weken na Pasen gehouden en trekt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers. Bezoekers komt uit heel Spanje en alle uithoeken van de wereld.

Video Aprilfeesten

De feesten begonnen in 1947 als een vee veiling en door de jaren heen veranderde het in een meer typisch Spaans festival, zoals we dat vandaag de dag kennen. De Sevilla Aprilfeesten of Feria de Abril, zoals het bekend is, is nu zeer speciaal en belangrijk om vele redenen.

De Sevilla Aprilfeesten beginnen officieel op maandag met het eten van vis (“La cena del pescaito“) en de parade, voordat de burgemeester, tevens voorzitter, de lichten rondom middernacht inschakelt. Dit gaat gepaard met spectaculair vuurwerk dat over de hele stad is te zien, om zo aan te kondigen dat de feesten officieel zijn gestart.

Naast het plezier, de shows, drinken, feesten en algemene vrolijkheid, is het festival uitgegroeid tot een ware viering van flamenco dansen. Veel van de meest bekende dansers, componisten en zangers van deze gepassioneerde kunstvorm komen uit Sevilla.

Stedentrip Sevilla

Zoals de meeste gebieden in Spanje, werd er zwaar om Sevilla gevochten en werd deze bevolkt door vele culturen en volkeren, waaronder de Romeinse en Arabische Rijken.

Het Alcazar werd oorspronkelijk gebruikt als een paleis, dat werd uitgebreid om de ongebruikelijke gewoonten van de heerser al-Mu’tadid te bevredigen, die ruimte nodig had voor zijn harem van 800 vrouwen en als thuisbasis voor zijn afschuwelijke tuin van bloemen, geplant in de schedels van zijn vijanden.

Onder de bezetting van de Almohaden uit Marokko werd het uitgestrekte Alcazar complex omgevormd tot een citadel, die zich uitstrekt tot de twaalf-zijdige Torre del Oro aan de oevers van de rivier. Delen van de muren van de Almohaden dynastie, zoals de Torre del Oro, hebben het tot vandaag de dag overleefd, evenals de briljante minaret, bekend als de Giralda, die trouwe Moren tot gebed opriep.

Sevilla bezienswaardigheden

Sevilla bezienswaardighedenDe Giralda werd zo vereerd dat de Moren dit probeerden te vernietigen voor de christelijke verovering van de stad; dit mislukte, en de Giralda werd de klokkentoren van de christelijke kathedraal. De kathedraal zelf staat bekend om zijn prachtige 15e-eeuwse gotische architectuur en handgesneden houten altaarstuk.

Aan de andere kant is Sevilla een levendige, passionele en fun-loving stad, waar twee grote festivals per jaar gevierd worden. De religieuze Heilige Week (Semana Santa) en de grote April Fair, die een hele week doorgaat, zijn slechts twee van de vele lokale festivals en feesten.

Sevilla staat over de hele wereld bekend als de oorsprong van flamenco ritme en dans; eindeloze feesten, dagelijkse stierengevechten, religieuze processies en kleurrijke kostuums.

Bezienswaardigheden Sevilla + Attracties  • Feria de Abril – Festival week, met een enorm aanbod aan flamenco dansfeesten, ruiterfestijnen en vrouwen, prachtig gekleed in een typische flamenco jurken.
  • La Giralda – Een van de belangrijkste monumenten van de stad is la Giralda – een kolossale toren, oorspronkelijk opgericht door de Moren als een moskee-minaret, en later veranderd in een klokkentoren voor ’s werelds grootste Gotische kathedraal. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht.
  • María Luisa Park – Ontsnap aan de hitte van de namiddag en bereid jezelf voor op een lange nacht in de stad met een dutje in Sevilla’s elegante Maria Luisa Park. Er is overvloed van koele schaduw waar u in kunt sluimeren, en laat uzelf in slaap vallen door de ritmische geluiden van de fonteinen.
  • Bar Modesto – De stad die beweert de tapas te hebben uitgevonden, Sevilla schopt alle concurrentie opzij met uitzondering van misschien San Sebastian. Een goede plek om te beginnen is Bar Modesto in de wijk Santa Cruz, die zowat elke denkbare tapas aanbiedt.
  • La Carboneria – Buiten de week van de Feria is flamencomuziek moeilijk te vinden in Sevilla, de meeste locaties geven “nep” shows in plaats van het echte werk. La Carboneria is een uitzondering – een eigenzinnige bar ten noorden van de Santa Cruz kerk, waar u de messte avonden van de week kunt genieten van lokale zigeunermuzikanten.

Nachtleven

Het nachtleven in Sevilla – voor goede redenen bekend als la marcha (marcheren), betekent meestal een eindeloze tapas-bar tocht rond Santa Cruz, gevolgd door een bezoek aan een discotheek en een massaal samenkomen bij dageraad in de Plaza San Salvador.