Klimaat Benidorm – Weer beste Reisperiode

Klimaat Benidorm en weersinformatie, het hele jaar door heerlijke temperaturen voor zowel een zomer-, mei- als herfstvakantie.

Maar ook prima weer om in de winter ons koude land te verlaten en te genieten van een heerlijk winterzonnetje. Niet voor niets is de Costa Blanca een populaire locatie voor overwinteraars.

Klimaat Benidorm

Op vakantie naar Spanje? De laatste tijd trekt Benidorm net als tientallen jaren terug weer steeds meer toeristen. Vanwege de beschutte ligging van de stranden, het fijne droge klimaat en altijd zonnige weer tijdens de zomermaanden en milde temperaturen in de winter is Benidorm nog steeds een populaire badplaats aan de Costa Blanca.

vakantie benidormDe nabijgelegen Sierra Helada bergen beschermen Benidorm en de rest van de Costa Blanca tegen de gevolgen van de koude noordelijke winden en het weer in Benidorm bestaat in de wintermaanden voornamelijk uit stabiele en milde temperaturen met regen die zelden voor langere periodes voorkomt.

De regio ervaart het hele jaar door een lichte zeebries die speciaal welkom is tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus, wanneer de temperaturen het hoogst zijn.

Voorjaar

In de maanden maart, april en mei zijn de temperaturen erg aangenaam in Benidorm. Gemiddeld ligt de temperatuur overdag op 18 graden in de maand maart en de meeste dagen blijft het droog.

Uit de meeste klimaatgegevens heeft de maand maart slecht 5 regendagen en schijnt de zon gemiddeld 7 uur overdag.

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 18 21 25
Min Temp 10 10 14
Zonuren 7 8 9
Regendagen 5 6 5
Zee Temp 14 15 18

Klimaat Benidorm – Voorjaar aangename temperaturen

In de maand april is het zeewater aan de stranden van Benidorm gemiddeld al 17 graden.

Overdag lopen de temperaturen op naar gemiddeld 21 graden in april, prima weer om een voorjaarsvakantie te boeken.

De zon schijnt in april al 8 uur per dag. In de avond en nachten koelt het af naar gemiddeld 10 graden, een vest of dunne jas is aan te raden in de avond.

Weer Benidorm – Maart, April, Mei

weer costa blancaWie op zoek is naar een zonnige bestemming voor de meivakantie komt in Benidorm aan zijn trekken. Het weer Benidorm in mei is te vergelijken met het weer op de Canarische Eilanden. De zon schijnt in mei gemiddeld maar liefst 9 uur per dag en het regent slechts 5 dagen per maand.

Vaak is dit een enkele bui, het komt maar zelden voor dat het in mei een hele dag regent. Overdag stijgt de temperatuur naar 25 graden en het zeewater van de Middellandse Zee stijgt naar gemiddeld 18 graden.

Weersverwachting

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Max
temp
16 16 18 21 25 28 31 31 28 23 20 17
Min
temp
7 9 10 10 14 19 21 22 20 15 11 8
Zon
uren
6 6 7 8 9 10 11 9 8 7 6 5
Regen
dagen
5 5 5 6 5 2 1 2 3 5 6 5
Zee
temp
15 14 14 15 18 21 24 26 24 21 18 16


Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 28 31 31
Min Temp 19 21 22
Zonuren 10 11 9
Regendagen 2 1 2
Zee Temp 21 24 26

Klimaat Benidorm in de zomer – 30+ Temperaturen

Het zomerweer in Benidorm kent weinig neerslag en het consistente patroon van heldere blauwe luchten en zonneschijn blijft tot medio oktober.

De luchtvochtigheid kan in de maanden juli en augustus stijgen, waarbij de temperaturen vaak boven de 30 graden Celsius komen. Vakantiegangers kunnen aan de stranden 11 uur per dag van de zon genieten.

Regen is zeldzaam in de zomer, soms komen er zware stortbuien met onweer voor, maar dat is meer uitzondering dan regel. Benidorm is dan ook een prima strandvakantie bestemming voor zonaanbidders.

Extreme hitte kan van tijd tot tijd optreden in de maanden juli en augustus, met hoge temperaturen op het midden van de dag. De zomertemperaturen in juli en augustus kunnen zelfs de 40 graden Celsius bereiken, je moet dus voorzorgsmaatregelen nemen bij het zonnebaden (veel drinken en de zon mijden tijdens de middaguren).

Klimaat Benidorm – Hete zomers

Weer Benidorm – Juni, Juli, Augustus

benidormWeer Benidorm juni – een maand die bestempelt kan worden als één van de beste reisperiodes. In juni lopen de temperaturen op naar gemiddeld 28 graden overdag. De zon schijnt gemiddeld 10 uur per dag, en regen valt er maar zelden. Uit klimaatcijfers blijkt dat er gemiddeld 2 dagen regen valt in de maand juni.

Het zeewater heeft een aangename temperatuur van gemiddeld 21 graden. En ook in de avond en nachten blijft de temperatuur hangen rond de 19 graden, ideale temperaturen om lang te genieten op één van de vele terrassen in Benidorm.

Klimaat Benidorm juli – het vakantieseizoen begint voor veel Nederlanders. Wil je verzekerd zijn van volop zon en hoge temperaturen? Dan is Benidorm en de Costa Blanca een van de beste strandvakantie bestemmingen in Spanje.

De temperaturen lopen overdag op naar gemiddeld 31 graden, in de avond koelt het af naar gemiddeld 21 graden. Het zeewater aan de stranden is opgelopen naar gemiddeld 24 graden. In juli valt er praktisch geen regen, op een enkele onweersbui na. Prima weer Benidorm om te genieten van een zonvakantie aan de Spaanse Costa Blanca.

klimaat Costa BlancaWeer Benidorm augustus – net als juli is augustus voor velen de periode om op vakantie te gaan. Wie tijdens zijn zomervakantie veel zon en hoge temperaturen wenst, komt hier zeker aan zijn trekken. Overdag liggen de temperaturen in augustus gemiddeld rond de 31 graden en de zon schijnt maar liefst 9 uur per dag.

Het zeewater langs de kust van de Costa Blanca stijgt naar 26 graden, heel prettig om te zwemmen, snorkelen of andere watersporters te beoefenen. Regen valt er in augustus net als in juli praktisch niet, op zoals hierboven al vermeld enkele onweersbuien na.

*Door de droge periodes in de zomer, is het opletten met open vuur. De kans op bosbranden aan de Costa Blanca en Benidorm is dan ook groot in de zomermaanden.

Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 28 23 20
Min Temp 20 15 11
Zonuren 8 7 6
Regendagen 3 5 6
Zee Temp 24 21 18

Klimaat Benidorm – Zonnig herfstvakantie weer

Het herfstweer in Benidorm is vooral in de maand september en oktober nog heel aangenaam.

Er valt nog weinig regen en er zijn elke dag nog heldere blauwe luchten en zon blijft vaak nog volop schijnen tot eind oktober.

De temperaturen komen vaak boven de 25 graden Celsius in september en ook in oktober liggen de temperaturen overdag op gemiddeld 23 graden.

Prima weersomstandigheden om te genieten van de Benidorm stranden tijdens je herfstvakantie.

Weer Benidorm – September, Oktober, November

benidorm uitgaanWeer Benidorm september – wie de Spaanse zomerhitte wil vermijden, kan het beste kiezen voor een herfstvakantie naar Benidorm. In september liggen de temperaturen overdag op gemiddeld 28 graden. De zon schijnt in september nog steeds 8 uur per dag, en ook regen is een zeldzaamheid in de maand september.

Het zeewater is nog steeds warm met maar liefst 24 graden. Ook de avonden en nachten in Benidorm zijn aangenaam warm met gemiddeld 20 graden in september.

Klimaat Benidorm oktober – voor velen de herfstvakantie maand. Wie op zoek is naar een zonvakantie bestemming in de maand oktober is aan de Costa Blanca aan het juiste adres. De zon schijnt gemiddeld namelijk 7 uur per dag en de temperatuur loopt overdag op naar 23 graden in de maand oktober.

Niet voor niets dat steeds meer toeristen voor een herfstvakantie Benidorm kiezen. Het zeewater van de Middellandse Zee ligt in oktober op gemiddeld 21 graden, prima om van de vele watersporten te genieten.

herfstvakantie MallorcaWeer Benidorm november – de laatste herfstmaand en vaak in ons land veel regen en lage temperaturen, maar niet in Benidorm Spanje. Hier krijg je in november gemiddeld maar liefst 6 uur zonneschijn. Regen kan voorkomen in de maand november, er valt gemiddeld 6 dagen regen, maar vaak is dit een enkele bui.

Een dag met constante regen komt maar zelden voor aan de Costa Blanca. Voor de watersporters zijn er nog volop mogelijkheden in november, het zeewater heeft nog steeds een aangename temperatuur van gemiddeld 18 graden. De dagtemperaturen liggen gemiddeld op 20 graden, in de avond en nacht daalt de temperatuur in november naar 11 graden.

*Door de droge periodes in de zomer is het nog steeds opletten met open vuur in de herfstmaanden. De kans op bosbranden aan de Costa Blanca en Benidorm zijn niet alleen aanwezig in de zomermaanden, maar ook in de herfstmaanden.

Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 17 16 16
Min Temp 8 7 9
Zonuren 5 6 6
Regendagen 5 5 5
Zee Temp 16 15 15

Klimaat Benidorm – Overwinteren aan Spaanse kust

De aantrekkingskracht van de Spaanse Costa Blanca is groot door het milde klimaat en het weer in de wintermaanden december, januari en februari.

De weersomstandigheden in de winter maken deze regio erg populair, grote aantallen mensen (voornamelijk senioren) komen hier in Spanje overwinteren.

Overdag dalen de temperaturen zelden onder de 15 graden Celsius tijdens de wintermaanden december, januari en februari en het klimaat Benidorm heeft volop zonneschijn.

De meeste kans op neerslag is in de maand januari en je zult wat vaker wolkenluchten ervaren, maar de winterzon is nooit ver weg. In januari schijnt de zon gemiddeld 6 uur per dag. De winternachten kunnen vaak kil aanvoelen, een warm vest of dunne jas is aan te raden tijdens de wintermaanden december, januari en februari.

Klimaat Benidorm – Overwinteren

Weer Benidorm december – ben je de kou, regen en misschien wel sneeuw in ons land beu, en zoek je een goedkope winterzonvakantie bestemming? Dan moet je zeker Benidorm Spanje als reisbestemming overwegen, de temperaturen liggen hier in december overdag op gemiddeld 17 graden. De zon schijnt in december gemiddeld maar liefst 5 uur en als je een plekje uit de wind hebt zijn temperaturen boven de 20 graden geen uitzondering.

Er valt wel regen, maar met gemiddeld 5 regendagen in december is dit nog steeds veel beter dan in ons koude kikkerland. Overweeg je om te overwinteren met caravan of camper in Spanje, dan is de Costa Blanca regio en Benidorm een prima locatie.

Weer Benidorm januari – voor veel mensen (senioren) de maand om af te reizen naar Spanje en te genieten van de winterzon. Wie een goedkope winterzonvakantie wil boeken in januari komt aan de Costa Blanca niet bedrogen uit. De temperaturen liggen overdag in januari op gemiddeld 16 graden en de zon schijnt 6 uur per dag.

Het klimaat Benidorm in januari is dusdanig dat deze maand gemiddeld 5 regendagen telt, waarbij gezegd moet worden dat het zelden de hele dag regent. Geweldig weer om te wandelen langs de boulevard of stranden, niet voor niets kiezen veel mensen ervoor om hier goedkoop te komen overwinteren.

Weer Benidorm februari – deze maand is praktisch te vergelijken met januari, ook in februari liggen de temperaturen overdag rond een aangename 16 graden. Ook de regendagen zijn vaak op 1 hand te tellen in februari aan de Costa Blanca Spanje. Niet voor niets dat overwinteren hier in Spanje erg populair is bij veel mensen uit Noord-Europese landen.

Benidorm vakantie

Benidorm, aan de Costa Blanca aan de oostkust van Spanje, is de grootste en meest levendige badplaats in de regio, en trekt elk jaar miljoenen toeristen. Benidorm heeft nog steeds alles wat toeristen nodig hebben tijdens hun vakantie en de badplaats is gezegend met fantastische zandstranden en een geweldig scala aan vakantie entertainment.

Video Benidorm

Benidorm is nog steeds een favoriete Spaanse reisbestemming bij alle soorten vakantiegangers. Populair bij jongeren tussen de 18-30 jaar, gelokt door de nachtclubs en disco’s. Gepensioneerden die hier overwinteren en komen genieten van het heerlijke klimaat gedurende de wintermaanden.

Maar ook voor gezinnen die een mei-, zomer- of herfstvakantie boeken naar Benidorm. Welke reden je ook hebt, het is volop genieten op de grote stranden en je zult zeker de goede strandfaciliteiten waarderen tijdens je verblijf.

Vakantie Benidorm

Benidorm is de grootste en meest levendige badplaats aan de Costa Blanca. De prachtige halvemaanvormige zandstranden van Benidorm zijn 5 km lang en staan bekend als enkele van de schoonste en meest populaire in Spanje en Europa.

Het belangrijkste strand van Benidorm is Playa de Levante, het “zonnestrand” ligt aan de oostelijke kant van de badplaats. Met zijn fijne witte zand en heldere water, gesteund door tal van cafés en winkels, trekt het strand veel bezoekers.

Een kleiner en minder druk strand is Playa de Poniente. Het kan in het westen van Benidorm worden gevonden bij de oude binnenstad, met een iets rustiger sfeer en een prachtige zonsondergang aan het eind van de dag. Een zanderige baai, Mal Pas, ligt bij de haven en is het vertrekpunt voor de vele boottochten die beschikbaar zijn in Benidorm.

Er zijn tal van watersporten om uit te kiezen tijdens je vakantie in Benidorm, zoals jetskiën, waterskiën, parasailing en duiken. Achter het strand ligt de boulevard – een levendig stuk met toeristische winkels, bars, cafés en restaurants en een enorme selectie aan hotels en appartementen.

Benidorm vakantie – Vermaak voor iedereen

Het eens slaperige vissersdorp Benidorm is uitgegroeid tot een bloeiende Spaanse badplaats met allerlei vakantie entertainment dat maar denkbaar is. Voor senioren die hier overwinteren zijn er elke dag quiz avonden, karaoke, bingo en live shows. Voor een authentieke Spaanse smaak zijn er flamenco dansen en en folklore avonden in de badplaats.

Benidorm staat bekend om zijn bruisende nachtleven, met talloze restaurants, clubs en bars die de hele nacht geopend zijn. Variërend van Duitse bierstuben, Engelse pubs en Nederlandse bars en restaurants tot trendy clubs als Penelope beach club.

Typisch internationale gerechten kunnen in heel Benidorm worden gevonden in de vele restaurants. Voor diegenen die op zoek zijn naar meer traditionele Spaanse gerechten, is de oude haven een goede keuze met zijn tapasbars en Spaanse restaurants.

Veel activiteiten voor kinderen kunnen in de hotels in Benidorm worden gevonden, en populaire familiedagjes uit omvatten Aqualandia, een van de grootste waterparken van Europa, Mundomar dolfinaruim en dierenwaterpark, en Terra Mitica, het grootste themapark van Spanje.

Benidorm activiteiten

Pretparken

pretpark benidorm costa blancaDe verscheidenheid aan amusement en waterparken moeten ervoor zorgen dat geen enkel kind zich ooit zal vervelen tijdens een verblijf in Benidorm. De badplaats heeft een aantal van de meest populaire themaparken in Spanje en bezoekers kunnen genieten van opwindende glijbanen, achtbanen, exotische safariparken en zelfs getuige zijn van Middeleeuwse spelen. Een bezoek zal voor pret en opwinding zorgen bij het hele gezin en het is een onvergetelijk dagje uit voor de kinderen tijdens hun Benidorm vakantie.

Golfen & Klimaat Benidorm

Golfers zijn goed verzorgd tijdens een vakantie in Benidorm met niet minder dan 15 golfbanen, allen binnen twee uur rijden van de badplaats. Velen hebben een kampioenschap standaard en zullen zelfs aan de beste golfers uitdagingen bieden, naast schilderachtige uitzichten over het platteland en op de kust. Beginnende golfers zijn op de meeste golf cursussen in de regio welkom om te spelen en zijn zeer populair bij vakantiegangers gedurende het hele jaar.

Benidorm uitgaan & nachtleven



De badplaats komt als het donker is tot leven met talloze podia die vakantie entertainment bieden, variërend van cabaret clubs, karaoke bars, disco’s, casino’s en traditionele Spaanse muziek en dansvoorstellingen. Geniet van de duurdere nachtclubs met internationale dj’s of ontspan met een cocktail en tapas op een van de terrassen aan het strand.

Een leuke avond uitgaan in Benidorm kan leiden tot een bezoek aan een comedy club of aan een van de vele eetgelegenheden die een bepaald thema entertainment verzorgen rondom een diner. Het nachtleven van Benidorm heeft vele attracties voor alle leeftijden, jong en oud.

Watersport – strandvakantie Benidorm

De constante zeebries langs het lange Levante strand zorgt ervoor dat activiteiten op het water kunnen worden uitgeoefend, zeilen, kite- en windsurfen, jetskiën en paragliden zijn erg populair tijdens de zomermaanden. Er is zelfs een kabel skifaciliteit die gebruikers in staat stelt te leren waterskiën, zonder gebruik te maken van een speedboot.

Dit is zeer lonend om de basisvaardigheden van waterskiën binnen een uur onder de knie te krijgen, om later op zee achter een speedboot het waterskiën verder te oefenen. Watersporten zijn leuk en versterken het genot van een dag aan het strand.

Boottrips Calpe

klimaat benidormEen schilderachtige boottocht langs de Costa Blanca kust biedt prachtige uitzichten op de ruige kliffen en verborgen inhammen op weg naar de pittoreske haven van Calpe.

Met een indrukwekkende haven en de mooie met bomen omzoomde straten, zorgt een bezoek aan Calpe voor een aangename dag. Geniet van het ontspannen tempo van het leven en koop handwerk en proef tapas.  Geniet van heerlijke verse visgerechten in de vele visrestaurants die in deze typische Spaanse kustplaats te vinden zijn.

De watervallen van Algar

Tijdens een vakantie aan de Spaanse Costa Blanca kun je een van de meest populaire Benidorm excursies maken. Een bezoek aan het beschermde gebied dat op een tropisch paradijs lijkt. Een reeks van watervallen lopen langs de bergzijde en gaan over in natuurlijke zwembaden met zoet water., waarin bezoekers een verfrissende duik kunnen nemen. Omringd door weelderige en kleurrijke vegetatie is het een plaats van prachtige natuurlijke schoonheid en zeker een bezoek waard. Er zijn faciliteiten voor picknicks en barbecues.