Weer Alicante Spanje

Alicante is een heerlijke stad om te bezoeken aan de oostkust van Spanje met kilometers zacht zand op mediterrane stranden en aangename wandelpromenades in de schaduw van de palmbomen. Een Alicante vakantie is ook erg populair bij de Spanjaarden zelf. De badplaats biedt een meer echte ervaring van het Spaanse leven dan Benidorm, een kleine 40 km naar het noorden.

Tijdens een Alicante vakantie kunt u genieten van een uitgebreid scala aan cafés, bars en restaurants met de echte Spaanse keuken naast wereldkeukens van Thais tot Marokkaans.

De nabijheid van Alicante airport en het hele jaar door een uitstekend mild klimaat maken een Alicante vakantie buiten het (hoog)seizoen een populaire winterzonvakantie bestemming.

Weer Alicante Spanje – Het hele jaar door een perfect klimaat

Het weer in Alicante is typisch mediterraan en zorgt het hele jaar door voor een aangenaam, meestal droog klimaat. Een weldadige zonneschijn en weinig regendagen van mei tot oktober en mildere temperaturen in de wintermaanden.

Door dit gunstige klimaat trekt Alicante het hele jaar door bezoekers die gemiddeld van 300 dagen zonneschijn per jaar kunnen genieten.

Alicante heeft minder neerslag dan de badplaatsen dichter bij de bergen in het noorden zoals Benidorm en Denia en heeft een stabieler klimaat met iets minder temperatuurverschillen door het jaar.Weer Alicante Spanje – uitgebreide klimaatgegevens vindt u hieronder

Weer & Klimaat Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 19 20 23
Min Temp 8 10 13
Zonuren 7 8 9
Regendagen 11 10 9
Zee Temp 14 16 18

Maart

Weer Alicante maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in maart een aangename 19°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 58% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 28 mm regen in 11 dagen in heel de maand maart. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Alicante vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 8°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden.

April

strand alicanteWeer Alicante april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in april een warme 20°C met 10 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 59% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in april gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 34 mm regen in 10 dagen in heel de maand april. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je vakantie in april is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 10°C. Kledingadvies: Dunne regenjas en vest voor de avonden en zomerse kleding voor een heerlijke Alicante meivakantie.

Mei

costa blanca alicanteWeer Alicante mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in mei een warme 23°C met op 9 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 63% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in mei gemiddeld 18°C.

Er valt gemiddeld 29 mm regenval in 9 dagen  in heel de maand mei. Een zomerjas in de koffer tijdens je vakantie in mei is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is meestal 13°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas en zomerse kleding voor een heerlijke Alicante meivakantie.

Weer & Klimaat Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 27 30 31
Min Temp 16 19 20
Zonuren 10 11 10
Regendagen 6 3 4
Zee Temp 22 25 26

Juni

Weer Alicante juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in juni een warme 27°C met kans op weinig regen.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 68% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juni gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 20 mm regen in 6 dagen in heel de maand juni. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Alicante vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nacht temperatuur in de maand juni is meestal een 16°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie in juni.

Juli

alicante strandenWeer Alicante juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in juli een warme 30°C met 3 dagen kans op een zeldzame regenbui.

Er is gewoonlijk 11 uur zon per dag, waarbij de zon 74% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juli gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 7 mm regen in 3 dagen in heel de maand  juli. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Alicante vakantie in juli is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 19°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Augustus

Weer Alicante augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in augustus een warme 31°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 71% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in augustus gemiddeld 26°C.

Er valt gemiddeld 14 mm regenval in 4 dagen in heel de maand augustus. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Alicante vakantie in augustus is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 20°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Weer & Klimaat Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 28 24 20
Min Temp 17 14 10
Zonuren 8 7 6
Regendagen 6 10 10
Zee Temp 25 22 19

September

Weer Albir september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in september een warme 28°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 65% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 37 mm regen in 6 dagen in heel de maand september. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Alicante vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 7) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 17°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Oktober

alicante klimaatWeer Alicante oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in oktober een warme aangename 24°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 63% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in oktober gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 67 mm regen in 10 dagen in heel de maand oktober. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Alicante herfstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 14°C. Kledingadvies: Dunne regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende herfstvakantie.

November

alicante spanjeWeer Alicante november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in november een aangename 20°C met kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 58% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in november gemiddeld 19°C.

Er valt gemiddeld 46 mm regen in 10 dagen in heel de maand november. Een regenjas in de koffer tijdens je Alicante vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal een 10°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende vakantie.

Weer & Klimaat Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 17 16 17
Min Temp 7 6 7
Zonuren 5 6 6
Regendagen 12 13 11
Zee Temp 16 15 14

December

Weer Alicante december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in december 17°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 56% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in december gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 36 mm regen in 12 dagen in heel de maand december. Een regenjas in de koffer tijdens je Alicante vakantie in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Januari

weer AlicanteWeer Alicante januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in januari een 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 58% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in januari gemiddeld 15°C.

Er valt gemiddeld 25 mm regen in 13 dagen in heel de maand januari. Een regenjas in de koffer tijdens je Alicante vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 6°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Februari

alicante vakantieWeer Alicante februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Alicante is in februari een 17°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 58% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in februari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 29 mm regen in 11 dagen in heel de maand februari. Een regenjas in de koffer tijdens je Alicante vakantie in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Alicante Spanje

alicante vakantieDe badplaats heeft aantrekkelijke smalle straatjes welke zich vooral in de oude stad bevinden. Alicante biedt tal van eersteklas winkels en een grote hoeveelheid tapas bars en restaurants met eindeloze variaties op het geweldige paella gerecht.

Het nachtleven van Alicante weerspiegelt de traditionele en moderne Spaanse levensstijl, veel beter dan de badplaats Benidorm. Een van de bezienswaardigheden die u zeker moet bezoeken tijdens uw verblijf is een bezoek aan de kathedraal en het Santa Barbara kasteel. Ook een kijkje aan de jachthaven en het karakteristieke havengebied is zeker de moeite waard.

Neem een tram langs de kust naar Campello of een boottocht naar het kleine eiland Tabarca. Goede kustverbindingen zorgen ervoor dat u tijdens uw vakantie in Alicante een fantastische trip naar Benidorm kunt maken. Kinderen op vakantie in Alicante zullen genieten van de pretparken, waterparken en dierentuinen langs de Costa Blanca.

Stranden Alicante Spanje

alicante strandAlicante heeft een grote verscheidenheid aan stranden en trekt zonaanbidders, gezinnen, watersporters en nudisten. Het belangrijkste strand van de badplaats is het fabelachtige Playa del Postiguet, een prachtige lange strook met fijn wit zand.

Het Playa del Postiguet is echt een schilderachtig strand met fijn zand dat ideaal is om te zwemmen of om in de vele strandcafés een drankje te nuttigen en biedt een prachtig decor voor avond strandwandelingen bij ondergaande zon. Andere, meer afgelegen stranden, liggen op een korte busrit en bieden een mooi kustlandschap om van te genieten.

Het Albufereta strand en het San Juan strand, dat zich van Cabo de Huertas naar het schilderachtig Campello uitstrekt, hebben geweldig zand. Voor rustigere stranden moet u Playa del Coco met zijn kleine haven of de ruige baaien rond Cabo de Huertas proberen. Tijdens uw Alicante vakantie kunt u gebruik maken van de uitstekende lokale bussen en trams die de verschillende Alicante stranden met elkaar verbinden.

Alicante bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie hoeft u zich zeker niet vervelen. Naast het heerlijke weer en de prachtige stranden zijn er verschillende bezienswaardigheden die een bezoek zeker waard zijn.

Musea en monumenten

alicante bezienswaardighedenDe stad heeft een rijke geschiedenis aan kunst en cultuur. De musea herbergen verbazingwekkende kunstvoorwerpen en schatten, met inbegrip van Romeinse en Moorse sculpturen. Maar ook prachtige Middeleeuwse wandtapijten en meer hedendaagse kunstwerken van kunstenaars als Salvador Dali en Pablo Picasso.

De musea kunnen in de hele stad worden gevonden en zijn zeer informatief en inspirerend om in rond te lopen en bieden een educatieve dag voor bezoekers. Het grote hoogtepunt is het kasteel op de heuvel van Santa Barbara, die een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de kustlijn biedt en verschillende permanente tentoonstellingen van Arabische en middeleeuwse kunst herbergt.

Parken en tuinen

Deze Spaanse badplaats aan de Costa Blanca is een groene stad en bezoekers hebben toegang tot vele openbare ruimtes en tuinen voor ontspanning en sportieve activiteiten. De bloementuinen, bossen en het strandpark kan te voet of met de fiets worden verkend en het biedt een oase van rust en kalmte.

Ontspan met een picknick of ontdek de prachtige flora en fauna, waaronder een grote verscheidenheid aan vogels. Voor bezoekers die op zoek naar zijn iets energiekers is er een pretpark aan de Tossal berg, waar een scala aan sporten kunnen worden beoefend, zoals minigolf, bowlen, schaatsen en mountainbiken.

Festivals

Festivals, feesten en carnavalsfeesten vinden het hele jaar door plaats in Alicante en aan de hele Costa Blanca. Het biedt bezoekers een uniek kleurrijk beeld van de lokale religieuze en culturele tradities van dit deel van Spanje. Veel herdenken de beroemde veldslagen tussen de Moren en Christenen of de data van religieuze betekenis en meestal wordt er dagen lang feest gevierd met straatmarkten, vuurwerk, vreugdevuren en kleurrijke straatparades.

Dit is een ideale gelegenheid om getuige te zijn van het traditionele lokale dansen en de muziek en te genieten van de heerlijke lokale gerechten in een oprecht vriendelijke en feestelijke sfeer.

WandelenHet omliggende platteland biedt geweldige mogelijkheden om in de natuur te wandelen of meer inspannende wandeltochten, waarbij de moerassen, bossen en bergpaden worden verkend. Het Carrascal de La Font Roja natuurreservaat heeft ongerepte naaldbossen dat het habitat is voor veel vogels en zoogdieren, zoals adelaars, wilde zwijnen en dassen. Georganiseerde wandeltochten met een gids kunnen plaatselijk worden geboekt en een dag genieten van deze mooie, natuurlijke omgeving biedt een welkome ontsnapping aan de overvolle stranden en straten in de stad.

Winkelen

De straten van de stad hebben een breed scala aan winkels. Traditionele ambachtelijke winkels, marktkramen en (designer) winkels en de ontspannen sfeer van het centrum maakt de koopjesjacht een plezier voor vakantiegangers. De grote centrale markt is een essentiële stop voor elke vakantieganger. Bijna alles alles wordt hier verkocht, de duurdere warenhuizen en boetieks zijn in het centrum te vinden.

Alicante staat bekend om zijn schoenen, tassen en lederwaren en bezoekers zullen onder de indruk zijn van de kwaliteit en het aanbod. Chocolade, amandelen en fruitlikeuren zijn altijd populaire aankopen en zijn de ideale souvenirs van een Alicante vakantie.