Op vakantie met de auto? Ga dan goed voorbereid op pad!

De zomervakantie komt weer langzaam in zicht en dit betekend dat het tijd is voor een mooie vakantie in binnen- of buitenland. Wanneer de schoolvakanties zijn begonnen en de kinderen weer vrij zijn trekken veel mensen er op uit.

Veelal de meeste mensen gaan nog steeds met de auto naar hun vakantiebestemming. Vooral onder gezinnen is dit nog steeds de meest gekozen optie.

Bij elke vakantie is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Daarom nemen we een aantal punten door waar je zeker op moet letten bij een autovakantie.

Check de auto

Wanneer je op vakantie gaat met de auto is het natuurlijk belangrijk dat de auto helemaal in orde is. Niets is zo vervelend dan in het buitenland met pech te komen staan.

Veel garages in Nederland bieden een zomercheck aan. De auto wordt tijdens de check nagelopen op een aantal belangrijke punten zoals de accu, remmen en verlichting.

Je kunt ook zelf kijken of het oliepeil in orde is en of de koelvloeistof bijgevuld moet worden. Zo weet je zeker dat de auto klaar is voor een grote rit.

Ook is het slim om de bandenspanning te checken. Wanneer de bandenspanning te laag is, verbruikt de auto meer brandstof.

Ga voor je vertrekt dus even langs een benzinepomp waar je de banden kunt oppompen. Je kunt hier al snel tot wel 7% brandstof mee besparen.

Ga je naar het buitenland? Lees je dan in.

Het kan zijn dat er in het buitenland andere regels gelden op de weg. De meeste regels komen vaak wel overeen met Nederland, maar er kunnen afwijkingen zijn.

Zo is het in een landen zoals Griekenland en Turkije verplicht om een brandblusser in de auto te hebben en in Frankrijk moet je verplicht een alcoholtester bij hebben.

Lees je van te voren dus in en ga goed voorbereid op weg.

Zorg dat je goed verzekerd bent

Je kunt nog zo goed voorbereid op weg gaan, een ongeluk kan altijd gebeuren. Zorg daarom dat je een goede autoverzekering hebt die je niet alleen in het binnenland helpt, maar ook in het buitenland.


Autoverzekeringen komen in veel verschillende soorten en vooral ook veel verschillende prijsklassen. Het kan dus best lastig zijn om de juiste verzekering te vinden die perfect bij je past. Kijk daarom eens op Overstappen.nl – autoverzekering afsluiten.

Hier kun je onafhankelijk autoverzekeringen met elkaar vergelijken en je autoverzekering berekenen om zo de best passende autoverzekering te kiezen voor jouw persoonlijke situatie en wensen.