Stedentrip Spanje: wat zijn de leukste steden om met de auto te bezoeken?

Een stedentrip naar Spanje met de auto, waarom niet? Natuurlijk kun je ook met het vliegtuig mooie steden in Spanje gaan bezoeken, maar als je met de auto gaat heeft dat een aantal voordelen.

Stedentrip Spanje

Zo kun je makkelijk meerdere steden tijdens één reis bezoeken, en onderweg kom je ook nog eens de mooiste locaties tegen. Zeker als het om grote steden gaat, kun je jezelf makkelijker verplaatsen in de stad als je de auto bij je hebt.

Vaak liggen bepaalde bezienswaardigheden in een grote stad best ver uit elkaar. Als je met meerdere personen een stedentrip gaat maken, is reizen met één auto vaak ook nog eens een stuk goedkoper dan vliegen.

We hebben een aantal leuke opties voor je uitgestippeld. Het enige wat je nog hoeft te doen is zorgen dat de auto in orde is, zorgt dat je de beste maar goedkoopste autoverzekering hebt (een met pechhulp in het buitenland), je koffer inpakt, en dan: vamos!

Langs de westkust van Frankrijk

Als je langs de westkust van Frankrijk naar Spanje rijdt, kom je onderweg al de mooiste plekjes tegen, maar het einddoel is natuurlijk Spanje.

Net over de grens kom je bij San Sebastian. Dit is een stad waar geen rechtstreekse vluchten op zijn, dus hier kun je echt het beste met de auto naartoe rijden.

Spanje stedentrip

Misschien juist wel omdat er vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten zijn, is San Sebastian nog een beetje een onontdekte parel. De oude mondaine badplaats ligt in het Baskenland en is een prachtige stad.

Mooie statige huizen, gezellige straatjes en een genot voor de culinaire liefhebber. Overal vind je barretjes met pintxos en restaurantjes.

De smalle straatjes van het oude centrum ademen de echte Spaanse sfeer uit en de prachtige baaien in de stad stellen je in staat om ook nog een heerlijke duik te nemen. Maar flaneren over de levendige boulevard kan natuurlijk ook.

Dan is er nog Bilbao, die stad ligt iets verder aan de noordkust, aan de golf van Biskaje. Ook deze stad staat bekend om zijn heerlijke eten en talrijke barretjes.

Maar hier vind je ook het beroemde Guggenheim Museum en de gigantische overdekte markt Mercado de la Ribera. Uitgaan kun je het beste in de gezellige wijk Abando.

Langs de oostkant van Frankrijk

Als je naar de oostkant van Spanje rijdt, kun je natuurlijk een stukje Franse kust meepakken, maar je kunt ook rechtstreeks doorrijden naar Gerona.

Bekijk hier de bijzondere hangende huizen boven de rivier de Onyar of slenter door de kleine straatjes naar de oude stadsmuren. Loop over de rode brug die door dezelfde architect als de Eiffeltoren is gemaakt.

Of bezoek het Joodse Museum. Vergeet ook niet de grote kathedraal, je ziet deze vanzelf. Op circa een halfuur rijden van Gerona vind je het kasteel van de beroemde kunstenaar Salvador Dalí.

Barcelona stedentrip


Als je toch aan deze kant van Spanje bent, mag je een bezoek aan Barcelona natuurlijk niet overslaan. Hier kun je de beroemde bouwwerken van Gaudi bekijken die her en der over de stad verspreid liggen.

Vergeet vooral niet de Sagrada Família en het Park Güell. Loop ook eens over de beroemde Rambla en bezoek de overdekte markt La Boqueria.

Uitgaan kun je overal in Barcelona en lekker eten ook. Je kunt hier zelfs genieten aan het strand.