Weer Valencia

Een stedentrip Valencia plannen? Alles over het klimaat en weer Valencia vindt u hier. Er zijn vele redenen om een stedentrip of langere vakantie naar Valencia te boeken. De uitstekende ligging aan de Middellandse Zee; haar prachtige architectuur met Barokke, Gotische en Moorse invloeden.

Het levendige en diverse nachtleven, haar rol als een van de belangrijkste centra van cultuur in Spanje; en niet te vergeten, het warme en zonnige klimaat.

Dit alles maakt een stedentrip Valencia een belevenis die u niet snel zult vergeten.

Er is echter nog iets anders wat u zeker niet zult vergeten en waar de inwoners van Valencia erg trots op zijn: hun uitgebreide (Spaanse) keuken en de heerlijke (lokale) gerechten.

Valencia is een bruisende mediterrane stad waar veel dingen te doen en te zien zijn. Het hele jaar door zonneschijn zorgt voor een comfortabel en aangenaam verblijf op elk moment van het jaar.

Hieronder vind je uitgebreide klimaatgegevens en weersverwachtingen voor de Spaanse stad Valencia.Weer & Klimaat Voorjaar

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 19 20 23
Min Temp 8 10 13
Zonuren 7 7 8
Regendagen 11 10 9
Zee Temp 14 15 18

Maart

Weer Valencia maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in maart een aangename 19°C met 11 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 55% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 34 mm regen in 11 dagen in heel de maand maart. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je vakantie in maart is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 5) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 8°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden.

April

Weer Valencia april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in april een warme 20°C met 10 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag, waarbij de zon 54% schijnt van de 13 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in april gemiddeld 15°C.

Er valt gemiddeld 39 mm regen in 10 dagen in heel de maand april. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je vakantie in april is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 10°C. Kledingadvies: Dunne regenjas en vest voor de avonden en zomerse kleding voor een heerlijke Valencia meivakantie.

Mei

costa bravaWeer Valencia mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in mei een warme 23°C met op 9 dagen kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 58% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in mei gemiddeld 18°C.

Er valt gemiddeld 32 mm regenval in 9 dagen  in heel de maand mei. Een zomerjas in de koffer tijdens je vakantie in mei is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nacht temperatuur in de maand mei is meestal een 13°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas en zomerse kleding voor een heerlijke Valencia meivakantie.

Weer & Klimaat Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 24 28 28
Min Temp 15 17 17
Zonuren 8 9 8
Regendagen 9 6 9
Zee Temp 20 23 25

Juni

Weer Valencia juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in juni een warme 26°C met kans op weinig regen.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 62% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juni gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 22 mm regen in 6 dagen in heel de maand juni. Een zomerjas in de koffer tijdens je Valencia vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nacht temperatuur in de maand juni is meestal een 17°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie in juni.

Juli

BalearenWeer Valencia juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in juli een warme 30°C met 4 dagen kans op een zeldzame regenbui.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon 68% schijnt van de 15 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juli gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 11 mm regen in 4 dagen in heel de maand  juli. Een zomerjas in de koffer tijdens je Valencia vakantie in juli is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 20°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Augustus

Weer Valencia augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in augustus een warme 30°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon 66% schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in augustus gemiddeld 26°C.

Er valt gemiddeld 20 mm regenval in 5 dagen in heel de maand augustus. Een zomerjas in de koffer tijdens je Valencia vakantie in augustus is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 8) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 20°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Weer & Klimaat Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 28 24 19
Min Temp 18 14 9
Zonuren 8 6 5
Regendagen 6 10 10
Zee Temp 25 22 18

September

Weer Valencia september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in september een warme 28°C met kans op een sporadische regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon 63% schijnt van de 12 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 47 mm regen in 6 dagen in heel de maand september. Een zomerjas in de koffer tijdens je Valencia vakantie in september is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 6) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 18°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor een heerlijk zomervakantie.

Oktober

temperatuur MenorcaWeer Valencia oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in oktober een warme aangename 24°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 57% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in oktober gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld 89 mm regen in 10 dagen in heel de maand oktober. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je Valencia herfstvakantie is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 4) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 14°C. Kledingadvies: Dunne regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende herfstvakantie.

November

weersverwachting MenorcaWeer Valencia november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in november een aangename 19°C met kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 54% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in november gemiddeld 18°C.

Er valt gemiddeld 57 mm regen in 10 dagen in heel de maand november. Een regenjas in de koffer tijdens je Valencia vakantie in november is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal een 9°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende vakantie.

Weer & Klimaat Winter

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 16 16 17
Min Temp 7 6 7
Zonuren 5 5 6
Regendagen 12 12 11
Zee Temp 16 14 13

December

Weer Valencia december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in december 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 53% schijnt van de 9 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in december gemiddeld 16°C.

Er valt gemiddeld 42 mm regen in 12 dagen in heel de maand december. Een regenjas in de koffer tijdens je Valencia vakantie in december is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Januari

weer Costa BravaWeer Valencia januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in januari een 16°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 5 uur zon per dag, waarbij de zon 55% schijnt van de 10 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in januari gemiddeld 14°C.

Er valt gemiddeld 32 mm regen in 12 dagen in heel de maand januari. Een regenjas in de koffer tijdens je Valencia vakantie in januari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 2) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 6°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Februari

Costa del Sol TorremolinosWeer Valencia februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Valencia is in februari een 17°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag, waarbij de zon 49% schijnt van de 11 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in februari gemiddeld 13°C.

Er valt gemiddeld 31 mm regen in 11 dagen in heel de maand februari. Een regenjas in de koffer tijdens je Valencia vakantie in februari is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 3) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 7°C. Kledingadvies: Regenjas en dunne zomerjas voor de kille avonden.

Stedentrip Valencia

Kaart ValenciaValencia is een inspirerende stad, ideaal voor weekendje weg. Met haar vele romantische hotels is het een perfecte keuze voor een geweldige stedentrip. Met een aantal verschillende maatschappijen die vluchten aanbieden naar deze Spaanse stad zijn er elke dag wel goedkope vluchten te vinden.

Valencia luchthaven heeft verbindingen met ongeveer 15 Europese landen. Valencia airport ligt direct in de buurt van de A-3 snelweg, met een huurauto, bus, taxi of de metro kunt u snel het centrum bereiken.

Een huurauto is de beste manier om de gehele regio te verkennen. Dit geeft u de vrijheid om te genieten van uw reis zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer.

Kunst en Wetenschap

ValenciaDe populairste attractie is de stad van Kunst en Wetenschappen, gelegen aan het einde van de Turia tuinen en slechts tien minuten lopen van het strand en het havengebied. Binnen het gebied van deze topattractie vindt u het fascinerende Aquarium die het grootste aquarium in Europa bevat. Het is gehuisvest in een prachtig gebouw, ontworpen door Felix Candela en doet denken aan een van Gaudí’s indrukwekkende werken.

Grootste aquarium in Europa

De stad van Kunst en Wetenschap is een modern en prachtig complex waar u het planetarium, het wetenschapsmuseum, de botanische tuinen, het planetarium en het Grand Opera House vindt. Het aquarium is ongetwijfeld de meest populaire, en is verdeeld in secties die het hele spectrum van de gebieden van de zee vertegenwoordigen.

Het Middellandse Zeegebied bevat heel veel verschillende soorten zeeleven. Het grootste aquarium in Europa herbergt bijna 7.500 diersoorten die u kunt bezichtigen in verschillende kleinere aquaria.

Het Oceanografische centrum ligt voornamelijk ondergronds en herbergt de moerassen, de waterrijke gebieden en de mangrove moerassen. De Arca de Mar zone is gewijd aan de diersoorten die met uitsterven worden bedreigd. Ook heeft het een indrukwekkende Arctische ruimte binnen een iglo, waar zeebiologen walrussen, walvissen en andere diersoorten onderzoeken.

Er is ook een grote kolonie van pinguïns, erg leuk om naar te kijken tijdens de voedertijd. Het Dolfinarium is het grootste van Europa met capaciteit voor meer dan 2.000 mensen en bevat ongeveer 23 miljoen liter water! Zoals u zou verwachten biedt het Dolfinarium geweldig entertainment voor het hele gezin.

Wanneer u een hapje wilt eten, kunt u dit doen in het indrukwekkende onderzeese restaurant en kijken naar het onderwaterleven in bassins die om de eetruimte zijn geplaatst.

Bezienswaardigheden Valencia

valencia stedentripValencia is ook de thuisbasis van enkele prachtige historische gebouwen die een must zijn voor geschiedenis liefhebbers. Dit zijn onder andere de kathedraal van Valencia die in het oude stadsgedeelte ligt en waar het Seu-museum zich bevindt, de oudste in Valencia met de heilige Kelk van Valencia of ook wel de Heilige Graal genoemd.

El Micelet is een toren toegevoegd aan de kathedraal en een geweldige plek om de 207 trappen naar de top te beklimmen, waar u wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de stad, iets wat uw stedentrip Valencia zeker de moeite waard maakt.

De kerktoren van Santa Catalina ligt ook in de oude wijk en een beroemde plek in het gebied dichtbij het plein van het stadhuis. Een ander prachtig gebouw is La Longa, waar de kooplieden vroeger hun handel dreven.

Grootste Markt Europa

Ook moet u de prachtige centrale markt (Mercado Central) bezoeken, die één van de grootste in Europa is en waar u een uitgebreid scala aan lokale en nationale producten vindt. Van verse vis en zeevruchten, Spaanse gedroogde ham, tot aan kleding en curiosa… een geweldig moment om even te kijken of u een koopje op de kop kunt tikken.

Stranden

Oh ja, en Valencia heeft enkele geweldige stranden, waaronder de Las Arenas en Las Malvarrosa gebieden die gemakkelijk met de bus vanaf het centrum van de stad te bereiken zijn.

Eten en drinken

valencia paellaBij het praten over Valencia en gastronomie, moeten we beginnen met een voor de hand liggend iets: paella. De stad Valencia is beroemd geworden als de grondlegger van de paella. Tijdens de stedentrip moet u dit traditionele Spaanse gerecht proeven, u zult zeker niet teleurgesteld worden.

Het waren de Moren diein de 8e eeuw rijst in de regio introduceerden. Er is dus een lange geschiedenis van het koken van rijst en zeker het goed koken hiervan. Cruciaal voor de authenticiteit van de schotel is de manier waarop deze is bereid: in een paellera – een grote pan –  en boven een houtvuur.

Paella liefhebbers zullen u vertellen dat er in feite slechts twee soorten paella zijn: Paella Valencia (met kip) en Paella Marinera (met zeevruchten). Beide moeten Spaanse rijst, olijfolie, saffraan en tomaten als echte ingrediënten bevatten. Natuurlijk zijn er echter nog een groot aantal andere variaties die u kunt vinden naast andere rijstgerechten.

Zodra u genoeg paella heeft gehad, zou u misschien andere populaire lokale rijstgerechten willen proberen zoals Arroz Negra (gemaakt met inktvis en zwart gemaakt met haar inkt) of de Arroz Con Costra (met een gebakken ei korst- of costra)

Tapas

Valencia strandTapas is veruit de beste manier om te proeven van Valencia, hoewel niet echt een traditioneel gerecht uit de stad. In werkelijkheid worden tapas overal geserveerd in Spanje. Haar naam komt van tapa – wat deksel betekent – tapas zijn ontstaan als een manier om vliegen uit drankjes te houden en groeiden snel uit tot een reeks kleine snacks of gerechten die je vandaag de dag vindt, die ook steeds populairder in Nederland worden.

Wat is nou een betere manier om de gastronomie van de stad te verkennen dan van de ene bar naar de andere te gaan, nippend van uw Sangria of Spaanse wijn en proeven van een hoeveelheid smakelijke traktaties, het kiezen van een of twee lekkernijen in elke bar, voordat je weer verder gaat.

Vakantie Valencia

Het is niet allemaal paella en tapas, er is een overvloed aan ander heerlijk eten wat wordt aangeboden in de stad. Sinaasappels zijn bijna net zo beroemd als rijst, en spelen een belangrijke rol in de eetgewoontes van Valencia.

Natuurlijk is wat versgeperst sinaasappelsap een goede manier om de dag te beginnen. Zo start uw stedentrip Valencia in een relaxte sfeer.